Päron-hjälp!

Jag behöver hjälp! Jag har fått sisådär tjugo stycken päron av ”svärmor” som jag inte vet vad jag ska göra av. Jag kan äta dem råa, men tål dem inte så jättebra – det kliar i käften och saftar sig. Inte kul, men väldigt gott, så ibland är det värt det. Jag gillar dock inte päron om de är så där mjuka och saftiga, helst ska de vara hårda och nästan lite syrliga, och det är de nu! Så det gäller att jobba snabbt. Jag kan inte käka upp alla päron själv, och älskaren R hjälper nästan inte till.

Päron

Så vad gör jag med dem? Morsan hade försökt att torka sina från trädet på tomten, men det blev inget vidare. Päronpaj låter inte gott, sylt och marmelad tilltalar mig inte heller, och saft verkar jobbigt. Dricker knappt saft ändå. Katterna är inte ett dugg intresserade av att käka dem, och det är svårt att inkorporera dem i vanlig mat.

Finns det någon där ute som har några förslag eller idéer på vad man kan göra med dem, om det ens går? Man kan ju koka dem i sockerlag, men det är för sliskigt för min smak. Ja, ingenting funkar riktigt för mig. Eventuella tips mottages tacksamt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/paron-hjalp/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 1, 2013 kl. 19:00
  • Svara

  Ingefärspäron! Men då ska de kokas i sockerlag – dock med ingefära. Skitgott!! Det blir bara lite sliskigt, jag lovar.

  1. Hmm, det låter inte så dumt! Kan testa med ett par stycken i alla fall. Tack!

  • Farsanoktober 1, 2013 kl. 19:57
  • Svara

  Päron i Cognac ! 1 päron + 1 flaska Cognac. Inte ett dugg sliskigt.

  1. Det är ju ett alternativ! Om man gillar cognac, alltså…

  • Lottaoktober 2, 2013 kl. 09:51
  • Svara

  Du skulle kunna göra päronchutney med vitlök eller chili till exempel. Jag har inget bra recept att erbjuda men googla så hittar du! 🙂

  1. Hmm, där sa du något! Det skulle kunna funka bra, tack Lotta!

  • Tofflanoktober 2, 2013 kl. 18:19
  • Svara

  Tack vare ingefäran blir det inte sliskigt. Har recept om du vill ha..?

  1. Japp, fick ett recept på Facebook. Punschgrädde ska tydligen vara gott till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.