Permanent ryggskott och jobb

Haha, älskaren R blev också krokig och fick muskelkramper i ryggen efter sin långa cykeltur i söndags! I går morse när vi gick upp var det han som pustade och stökade och lutade sig mot saker. Vaddå, ett litet nästan-ryggskott som inte ens var särskilt akut, tänkte jag – men jag vet faktiskt hur jävla jobbigt det är när man inte går omkring med det mer eller mindre permanent. Stackarn orkade inte hjälpa mig med att ta fram saker långt ner ur frysen, så kunde ha svultit ihjäl.

Ryggskott. Jag har ett mer eller mindre permanent ryggskott.

Jag var ganska mosig på jobbet i går. Det jag gör innebär att jag behöver stor koncentration och så få distraktioner från andra medarbetare som möjligt, och då är det ju inte helt lyckat att jag sitter i min egen lilla värld, påverkad av smärtstillande. Visst funkar det, men det tar längre tid när jag måste dubbelkolla allt en gång till. Dessutom är jag ny på det jag gör, och det är helt sjukt detaljerade lathundar. Sisådär 20 stycken. Det är i alla fall inga problem, och ganska roligt jobb. Rörde på mig väldigt mycket, så gott det gick, så det kändes faktiskt bättre på eftermiddagen.

Vi ska byta datasystem på jobbet väldigt snart, så då blir hela mitt jobb betydligt enklare – eller i alla fall med betydligt färre steg och kontroller längs vägen. Nackdelen för mig personligen blir ju att det inte kommer att ta lika många timmar, och jag kanske inte får jobba så mycket eller inte alls i framtiden. Det är tur att jag kan mycket, inom många områden. Halva min arbetsperiod har gått nu, och det har gått oerhört fort. Tänk om jag fick fortsätta, eller jobba någonstans permanent…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/permanent-ryggskott-jobb/

2 kommentarer

  1. Visst är det intressant det där att man kan vänja sig vid att ha ont eller må dåligt så pass att det blir till vardag. När problemet först dyker upp är det så jobbigt och svårt att man tror att man inte ska överleva, men sitter det i tillräckligt länge så vänjer man sig sjukt nog. Så samtidigt som det naturligtvis är både fysiskt och psykiskt utmattande att alltid ha ont eller må dåligt på annat sätt så är lidandet större för den som har tillfälligt ont. Eller om man får en ny smärta eller ytterligare problem, då hamnar man i “nära döden”-upplevelsen igen. Men man ska så klart vara tacksam att det går att vänja sig, det är mycket som skulle varit helt olidligt annars. Bara lite tisdagsfunderingar när jag läste ditt inlägg, hoppas din dag blir så bra som möjligt! 🙂

    1. Ja, det är helt på pricken sant! Det går till såna extrema längder ibland att jag absolut inte tycker att det är en anledning att stanna hemma från jobbet bara för att jag har ryggskott – trots att de flesta skulle göra det, och att det egentligen självklart är det rätta att göra! Man får göra det bästa av varje dag, så gott det går. Tack, det blev en fin dag! 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.