Skraltiga plantor

Våra chiliplantor har blivit väldigt skraltiga sedan de sista frukterna mognat. De tappar bladen, skrumpnar och ser jävligt tråkiga ut. De måste ju stå någonstans och se skraltiga och fula ut hela vintern, och jag har inget riktigt bra gömställe för fyra stora krukor. Får försöka skyffla runt dem när det kommer hit någon, för det ser för tråkigt ut med halvdöda växter lite här och var.

Chiliplanta, lite skraltiga och tråkiga så här års

Den på bilden ovanför är den som är i bäst skick just nu, men när de sista två frukterna är mogna lär den också tappa de flesta bladen i rask takt. Det är ju egentligen älskaren Rs plantor, och han har tagit god hand om dem ända från det att han planterade dem i våras, och hela sommaren har han vattnat dem varannan dag. Sedan vi flyttade hem till stan igen efter sommaren (vilket var i början av september) har han bara vattnat dem en gång… Det är som om han inte ser dem eller ens kommer ihåg att de finns.

Ja ja, om de dör är det ju lätt att driva upp nya. Och kanske slänga dem när de blir skraltiga. Det kanske är det jag ska göra? Hmm, vilken snilleblixt! Det kommer sådana ibland när man sitter och skriver, det gäller bara att få dem utförda också…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/skraltiga-plantor/

2 kommentarer

  1. Precis så där såg min chiliplanta ut för någon månad sen. Jag klippte ner aset och nu jäklar växer den igen så det knakar och har redan gett mig en ny chilifrukt.

    1. Åhh, bra idé! Det ska jag också testa tror jag, för om jag misslyckas är det ju jäkligt lätt att driva upp en ny. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.