Slagsmål på krogen

Jag hade väldigt lustiga drömmar i natt, förresten. Om ett slagsmål. Det började med att jag och älskaren R satt på en väldigt lyxig restaurang (som vi för övrigt kommer att göra inom en inte alltför avlägsen framtid) och åt. Vid bordet snett bakom satt ett par som verkade ha hamnat helt snett. Eftersom maten lagas à la minute så tar det ibland en liten stund att få dem, men de var väl vana vid sin thai-takeaway på fem minuter, så de var sura. Killen i paret började klaga högljutt och ropade till kocken och hovmästaren och undrade vart fasen hans mat var och varför det dröjde så länge. De hade ändå beställt efter oss.

Jag blev arg. Så gör man fan inte på en lyxig krog, så jag sa åt honom att hålla käften och inte störa oss andra som var där för en gastronomisk upplevelse. Han pekade finger åt mig, och ropade igen. Då fräste jag till och sa till honom att gå om han inte kunde anpassa sig till sin omgivning. Han reste sig och gick fram till vårt bord och slog R (som varit tyst!) på käften. R slog tillbaka, och det gick i slow motion. Killen blängde på honom och slog honom igen, men han visste inte var han skulle slå, så nästa träff R fick in var den sista som behövdes.

Boxas, boxhandskar

Han stod där med tom blick och dreglade lite i en minut, ungefär som om han hade blivit lobotomerad, eller att hjärnbarken hade lossnat. Tiden stod liksom stilla. Sen blev han utslängd, och vi fortsatte vår fantastiska måltid som om ingenting hade hänt. Mycket mystiskt. Roligt att han slog till R i stället för mig, eftersom det var jag som sa åt honom att hålla käften och bete sig som folk, och konstigt att det var ett så kort slagsmål, som bara bestod av totalt fyra slag. Nåja, hoppas det går bättre nästa helg när vi ska ut och fira…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/slagsmal-pa-krogen/

2 kommentarer

    • piafiaoktober 5, 2013 kl. 10:27
    • Svara

    Kanske den gamla regeln som heter: Man ska aldrig slå en kvinna, då är man inte en man.” Men vad är man då, egentligen?

    1. Hahaha, bra fråga! Nåt mellanting, eller en fruktansvärd hen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.