Sylttjuv härjar i Blekinge

Det går en sylttjuv lös. Fick en bild av fina vännen E i Norrland med en tidningsartikel gällande en 78-årig kvinna som anmält att någon har stulit en burk lingonsylt från kylen hemma i Blekinge.

I lördags kontaktade en 78-årig kvinna i Sölvesborg polisen för att göra en anmälan.
-Någon har på okänt sätt tillgripit en burk lingonsylt från kylskåpet, säger Jörgen Johnsson, inre befäl vid Blekingepolisen.
Spaningsuppslagen har dock varit få.
-Dörren var låst och det finns ingen åverkan på dörren, säger Jörgen Johnsson.
Nu har ett beslut tagits om att utredningen ska läggas ner.

 

Hahaha! Hur snurrig är man om man går till polisen för att anmäla en saknad syltburk? Kanske hennes sylttjuv är ett spöke, eftersom lägenheten var låst och ingen åverkan har gjorts på dörren? Eller har hon ätit upp sylten och glömt att den är slut? Eller bara glömt köpa sylt?

Om jag får komma med en kvalificerad gissning så står burken någon helt annanstans än där hon trodde att den stod. För vem har inte lagt fjärrkontrollen i kylen eller ställt kaffekoppen där i stället för att ställa den i microvågsugnen? Tänk om alla skulle gå till polisen varje gång de tappade bort något hemma. Jag hade fått gå och anmäla saker varje månad…

Lite lustigt att de faktiskt skickade ut personal till platsen för att undersöka dörren över en borttappad syltburk, när det finns mängder med grova brott som det inte finns tid att utreda. Lite pinsamt av polisen, är det inte?

Och det är inte så konstigt att tidningen skriver om det, för det är ju viktigt att folk får veta att kvinnan är lite bakom flötet eller börjar bli förvirrad på gamla dagar. Men jag tror inte att det finns en kotte som tror att det går en sylttjuv lös. Eller? Jag hoppas verkligen att beslutet om att lägga ner utredningen togs på mindre än en sekund.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/sylttjuv-harjar-i-blekinge/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • piafiaoktober 31, 2013 kl. 15:00
  • Svara

  Detta är antagligen en äldre dement dam som inte minns allt korrekt. I hennes ungdom anmälde man nog t ex äppelstölder från trädgårdarna, jag tycker att det är rart att damen blev lugnad av konstaplarna som brydde sig lite. I grannskapet här så finns det unga personer som diggar fett dunkadunka vid 01- tiden trots stadgar. Och en liten tant som hänger ut klädkassar och ställer prylar i trappan -då en herrbekant ska hämta- som aldrig sker. Nog stör dunkadunka mest? Glöm inte bästa Klara att även hjärnor kan åka in i dimman hos människor. Och polisen här bryr sig inte någondera. Jag tolkar detta som en solskenshistoria! Inte skulle Norrmalmspolisen brytt sig plus att hoppas jag somnar in för evigt innan dimman lägger sig. Jag tycker att det är rart, som sagt.

  1. Jo, visst är det lite rart! Men samtidigt känns det både roligt och lite sorgligt, och så tycker jag att det är ganska dumt att polisen måste lägga resurser på sånt här, när det kanske egentligen hör till vården. Men jag är inte ett dugg bättre, jag glömmer vart jag har lagt saker och åker in i dimman ganska ofta! 🙂 Det är bra att någon bryr sig, men det borde varit någon som är närmare kvinnan än polismyndigheten.

  • Petteroktober 31, 2013 kl. 17:58
  • Svara

  Sånt här händer på landet. Denna fräcka stöld skedde 3 mil från mig och nu låser jag dörrarna på natten. Huvaligen vilka ljusskygga element det finns. 😀 Hur ska man kunna sova tryggt.
  Jag har satt extra bevakning på min syltburk. Tycker faktiskt innehållet försvinner lite för fort. Undrar om någon är inne och nallar min sylt?

  1. Det blir rörelsedetektor och larm på din burk hädanefter! Du kanske bör ta kontakt med en terapeut för att prata om din rädsla. :mrgreen:

    • Petteroktober 31, 2013 kl. 18:33
    • Svara

    Finns en hel del märkliga typer i de här trakterna. I början av året var det en person som anmälde en nyårshälsning han fått från Sydafrika. Hahahaha….. Han kände inte någon i Sydafrika och blev av någon anledning topp tunnor rasande. Undrar hur han reagerar vid en felringning. 😀

    Terapeuter tror jag inte på. Hade jag gått hos en hade terapeuten med all sannolikhet själv behövt terapi. 😀

    1. Hahaha! Jag håller med dig om terapi. Jag vet det mesta som finns att veta om mig själv redan, så det vore bara slöseri med tid och pengar. Ändå envisas många läkare med att försöka skicka smärtpatienter till terapeuter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.