Tandborsten som gör jobbet på 6 sekunder

Jag läste i DN om en ny slags tandborste som gör rent tänderna på bara sex sekunder. Tandläkare brukar ju rekommendera två minuter åt gången, två gånger om dagen, men med den här nya tandborsten skulle det alltså räcka med bara några sekunder. En sån här tandborste, som heter Blizzident, är individuellt anpassad till munnen och tänderna, och skapas med hjälp av en 3D-skrivare!

Man ska bita ihop medan man låter borsten, som har 400 mjuka strån, jobba. Tydligen ska det vara enklare att komma åt överallt med den här också, eftersom den är precis anpassad efter hur munnen ser ut. Man går till tandläkaren och får sina gaddar avgjutna, och sedan tillverkar företaget tandborsten efter den mallen. Men själva tidsvinsten vid tandborstningen var aldrig det främsta målet när de utvecklade tandborsten, utan skriver att det bara är en fantastisk sidoeffekt av ett koncept där det borstas överallt samtidigt.

Tandborste och tandkräm

Och priset då? Ja, om man bortser från vad det kostar att gå till tandläkaren och få en avgjutning, så kan man få en sån här tandborste till det facila priset av 2600 kronor. Den måste bytas ut en gång om året, men då kostar det bara ungefär 870 kronor när de redan har din modell. Blizzident lovar att efterföljande modeller kommer att vara billigare, men jag tror att hellre lägger 50-60 spänn om året på vanliga tandborstar i stället. Det är liksom inte så att jag har så ont om tid att jag inte kan avvara fyra minuter om dagen på till borsta tänderna, och dessutom verkar det se lite obehagligt ut att ha en sån där grej i käften… Har folk inte tid att borsta tänderna ordentligt längre, eller vet de inte hur man gör? Vad tror du om superborsten?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/tandborsten-gor-jobbet-pa-6-sekunder/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Man måste ha väldigt lite tid över om man ens överväger att skaffa denna tandborste.

  1. Ja, verkligen! Eller för mycket pengar. 🙂

 2. Man kan ju alltid räkna ut hur många sekunder som varje tand blir borstad om man avsätter 120 sekunder. En tand har tre sidor man kommer åt och vi har som standard 32 tänder.

  120 sek / (3×32) = 1,33 sek / tand. Denna superborste borstar 6 sekunder på alla sidor. den gör alltså jobbet styvt 4 ggr bättre. 😀

  Jag borstar i genomsnitt 5 minuter varje gång. Träffar jag varje tand och dess sidor lika mycket? troligtvis inte. Tycker ändå att superborsten är något meningslös men som med allt annat i dag ska ju allt gå kvickt och med snabbt resultat.

  Matematiken visar att denna superborste är effektivare än vanlig borstning men jag vill ändå inte ha den.

  1. Hahaha! Jag tror också att jag borstar i mer än två minuter, men jag har inte räknat ut tiden per sida. 🙂 Nej, jag skulle inte köpa någon sån här ens om jag hade en stor hög med pengar som bara ville spenderas…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.