Tavellister och sneda tavlor

Jag köpte ett par vita tavellister på Ikea när jag och syrran var där för ett par veckor sedan. Det följde inte med några skruvar (!), jag äger inga skruvar och älskaren R hade inga som passade. De har alltså fortfarande inte kommit upp på väggen! Jag försöker tjata lite då och då, men tydligen är jag inte betrodd med att köpa skruvar själv. Det kan ju bli fel sort…

Skruvar. Handfat och tavellister.

Vet inte riktigt hur jag ska göra för att få honom att införskaffa fem skruvar av rätt kaliber. Måste jag bli tvungen att följa med honom till bil-Buttericks eller Swedol? Ve och fasa! Nej, det måste lösas på något annat sätt. Men sen väntar nästa problem. Att skruva upp mina tavellister på väggen ovanför mitt höj- och sänkbara bord där jag har datorn.

Om jag känner R rätt så lär jag inte få göra det själv heller. Å andra sidan är det inte något jag kommer att vilja göra heller, för det är lite svårt att komma åt, och jag kan för mitt liv inte se om något sitter rakt. Astigmatism… Inget jag besväras av, men någon annan kanske blir åksjuk om mina tavellister eller tavlor sitter alldeles för snett. Jaja, vilka problem jag har. De där listerna ligger ju bra i soffan så länge…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/tavellister-sneda-tavlor/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanoktober 24, 2013 kl. 17:45
  • Svara

  Hoppas innerligt att R har ett långpass, annars går det rakt (obs vitsen) åt helvete.

  1. Jag har vattenpass i telefonen, duger åt mig! 😀

  • Petteroktober 25, 2013 kl. 09:50
  • Svara

  Skruvar är viktiga grejer. Idag vet inte ens hantverkare vilka skruvar de ska använda. Jag fick skälla på både min hyresvärd och snickaren som fixade till mina gamla fönster. De satte försänkta skruvar i beslag som inte hade försänkta hål. ????????
  Deras ursäkt var att det inte spelade så stor roll. Det kanske är sant men det ser för jävligt ut. Det finns en anledning att det existerar försänkta och kullriga skruvar.

  Ett vattenpass kan som sagt användas vid tavelhängning. Vet du vad vätskan i ett vattenpass heter?

  Rakvatten. 😀

  1. Hahaha! :mrgreen: Du har helt rätt angående att det är viktigt (jag har varit med om en viss hatthylla som ramlade ner när någon slängde upp en mössa på den), men det tar sån tid för vissa att komma till skott! Grrr…

    • Petteroktober 29, 2013 kl. 09:53
    • Svara

    Ska tavelramen bara hänga i skruven? Vad är det för väggar? Vilken typ av skruv är det du behöver? Hur stora är ramarna? Kullrig skalle eller försänkt?

    Det är många faktorer som behövs för att bestämma typ av skruv. Ska skruven endast användas för att hålla uppe tavlan spelar inte skruvens skalle stor roll? Har ramen en plåtbit som ska hänga på skruven eller är det någon form av snöre?

    1. Det är lister, som små hyllor som man ställer tavlorna på. En är dryga metern lång, och den andra en halvmeter. Försänkt skalle, färdiga hål i listerna – fem totalt. Behövs bara borra hål i väggen, stoppa i plugg och skruva fast. Det följde till och med små klisterlappar man ska sätta över skruvarna så att de inte syns sen! Kåken är gjord av trä men om innerväggen består av något annat vågar jag inte spekulera i. Det är i alla fall inte betong. Grrr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.