Veckans plus, vecka 43

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till något som verkligen piggade upp – min första riktiga lön sedan i april. Bara det är ju lite speciellt, men det var något extra med den också. Det är min första lön sedan 2009 som jag får helt utan lönebidrag! Jag känner inte till anledningarna till varför de inte ansöker om det för mig nu. Kanske för att det finns plats för personal i budgeten nu när det saknas folk och händer mycket, och att det är lättare att motivera att jag ska få arbeta en period senare med lönebidrag? Ingen aning.

Men det spelar ingen roll heller. Det känns bara jävligt skönt att få några kronor extra. Min tjänst på 25% ger visserligen bara drygt 5000 kronor före skatt, men det är ändå någonstans mellan en och två tusenlappar efter skatt mer än när jag inte jobbar. Dessutom är jag för trött för att spendera några pengar förutom på helgerna ändå. Win win! Att få den första lönen känns lika speciellt som att äta en dront. Tror jag.

Pengar, mynt och sedlar

Jag behöver inte köpa något annat än smärtlindrande behandlingar, hjälpmedel, mediciner som inte omfattas av högkostnadsskyddet, ortoser och läkarbesök, men de sakerna tenderar ju att dra iväg till tiotusentals kronor om året. Min lön gör ingen större skillnad i det avseendet, men även om den är pytteliten och den inte är från någon tillsvidareanställning så får den i alla fall veckans plus. Den första lönen av många, hoppas jag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/veckans-plus-vecka-43/

2 kommentarer

    • Karolinaoktober 28, 2013 kl. 20:52
    • Svara

    Wow, superkul! Måste kännas fantastiskt att kunna jobba, om än 25 %. Stort plus på det! PS. Tror jag köpt en likadan uggla som du fast i annan storlek, hur söta som helst!

    1. Ja, det är riktigt skönt! Visst är det jobbigt som fasen, men det sociala är så viktigt. 🙂 Haha, de där ugglorna är ju helt fantastiskt söta! Tänkte först köpa två, men jag lyckades behärska mig… :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.