Apelsin med nejlikor

Visst luktar det härligt av jul när man hänger upp en apelsin med nejlikor instuckna i den? Jag älskar doften, men tycker inte lika bra om kladdet när man gör den. Dessutom får man jävligt ont i fingrarna, för nejlikor är stenhårda. Jag tycker faktiskt också att det är ganska fint med en apelsin med nejlikor som hänger någonstans.

Men vill man inte göra en själv eller ha den äkta varan så finns det numera även självklart fejkvarianter! Såg den här bollen på Lagerhaus, och den doftade verkligen både apelsin och nejlika! Frågan är dock hur länge doften sitter i, men när den tar slut är den ju fortfarande lite piffig. Visserligen inte lika fin som äkta vara, men bättre än inget.

Apelsin med nejlikor

Älskaren R hatade den. Pynt, eller pyllingar som han brukar kalla prydnadssaker, är enligt honom helt värdelösa. Ändå har han en hel del själv, men det är typ ihopsvetsade små bilar eller ett stort metallklot. Eh, ja. Det fanns en lussekatt med doft också, men den stank skit. Jag hatar visserligen lussekatter, men saffran är gott. Förstår inte hur den kunde lukta så illa! Men tillbaka till den orangea bollen – brukar du göra en apelsin med nejlikor till jul, och är det här något du kan tänka dig att köpa?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/apelsin-med-nejlikor/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • SPInovember 24, 2013 kl. 15:10
  • Svara

  Jeg bruker å lage slike, mye bedre med riktige appelsiner og nellik. Kjøper det ikke, i så fall kan jeg lage den selv.:)
  Det lukter ”jul” når en henger denne opp.

  1. Ja, det luktar verkligen jul om dem! Jag har alltid tyckt att det är lite kul att göra dem också, men nejlikor kan vara hårda! 🙂

  • Petternovember 24, 2013 kl. 15:50
  • Svara

  Avskyr allt vad pynt heter och hatar allt skräp folk plockar fram till jul. Det ser för jävligt ut med alla girlanger, tomtar, ljusstakar och julstjärnor. Ännu värre är det när det blir Amerikainspirerat med plastfigurer och ljusslingor. Hata, hata, hata…………. Och varför i helvete måste det köpas nya fula pyntgrejer varje jul?

  Vad ska man ha en massa porslinsänglar, soffkuddar och chaby-chic grejer till? Män pyntar inte men har en del skrot liggande framme som vi tycker är mycket bättre. 😀

  1. Hahaha! Nä, det där med att köpa nytt varje år fattar jag inte! Och inte hela pynt-hetsen heller, men apelsiner luktar gott! Fråga inte mig om änglar och sånt skit, det är lika mycket skräp i mina ögon som i dina! 🙂

  • Nitiznovember 24, 2013 kl. 20:42
  • Svara

  Jag gillar verkligen apelsin/nejlika kombinationen! Men jag föredrar att pyssla till det själv. Angående pynt och tjaffs, så sätter jag upp gardiner utan tomtar. Tar jag fram prydnadssaker, så har jag dom på en hylla eller en bricka. För övrigt tycker jag att prydnadssaker mest bara samlar damm.

  1. Ja, och dammet syns eftersom sakerna ska synas! Hemskt. Riktiga såna där apelsiner är fina och luktar gott tills flugorna kommer, de möglar eller blir skrumpna. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.