Bifoga fler papper!!

Fick ett brev från Försäkringskassan i går angående min ansökan om bostadstillägg. Det är ju toppen att de redan har tagit tag i den, men det var mindre toppen att de skrev att det saknades information som jag snarast måste bifoga. Ni som hänger med här vet ju hur extremt noggrann jag är med alla typer av pappersjobb, och särskilt när det gäller dylikt till olika myndigheter och saker som gäller min försörjning.

Inte bara hade jag bockat av listan med vilka bilagor de behövde, inte bara en eller två gånger, jag hade dessutom bett ett par extra ögon gå igenom listan för att kolla så att allt var med. Inget saknades, enligt den. Så jag kollade på ansökningsblanketten igen, och de saker de efterfrågade den här gången stod inte ens med på listan över papper att bifoga.

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper...

Eh, okej. Självklart plockar jag fram allt de vill veta och skickar in det, men är det inte oändligt mycket enklare både för dem och för oss som ansöker, om alla de sakerna står med från början? Då spar man både porto, tid, skattepengar och stress. Har man inte det som efterfrågas så kryssar man helt enkelt inte i det – som till exempel någon försäkring som det gällde i mitt fall, och för Rs var det bland annat näringsbilagan av Rs deklaration som saknades. Han har ju inte ens någon näringsverksamhet, men den skulle tydligen med ändå.

Nåja. Det är väl bara att ge dem vad de ber om. Jag förstår bara inte varför de inte skriver med allt som man ska bifoga från början, så att man slipper ansökningsångesten och allt pappersjobb en andra gång. En av sakerna de efterfrågade (det var faktiskt ganska många saker) vet både jag och mitt extra par ögon som kontrollerade bunten att jag skickade in, men den kanske kom bort bland de övriga 235 gram papper de fick…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/bifoga-fler-papper/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petternovember 19, 2013 kl. 16:05
  • Svara

  Det papperslösa kontoret? Det där vi trodde skulle komma med datoriseringen. Hahaha…..

  Jag försvarar sällan myndigheter men när det är politiker som styr och reglerna hela tiden ändras är det inte alltid blanketter uppdateras tills nya regler ska gälla. Det är dock inte kul att bli drabbad.
  Man tycker ju att det inte borde vara så svårt att få det rätt och framför allt både man jobba mer med att få det att funka elektroniskt.
  Om all myndigheter hade digitala blanketter som sedan kunde lämnas på ett personligt konto som alla svenskar borde ha skulle mycket tid saknas.

  Vi kanske behöver en ny myndighet där alla svenskar kan ha en epost och konto. Där skulle vi kunna samla all vår information och dela med oss av den som vi själva bestämmer eller behöver.

  Denna idé bjuder jag på och tycker att staten ska fundera på. Ska nog blogga om det och sprida tanken.

  1. Ja, det vore så himla enkelt och praktiskt om det bara kunde fungera elektroniskt! Jag har dock svårt att tro att de papper de vill ha har med regeländringar att göra, för en del är ganska logiskt trots att det inte står med på listan. Andra saker förstår jag inte vad de ska med till – som näringsbilagan till exempel. Tycker att din idé låter bra, jag skulle ha nytta av en sådan tjänst! 🙂

  • Tofflannovember 19, 2013 kl. 18:07
  • Svara

  Men vaffan… Man kan bli galen för mindre. ÄTER de papper på Försäkringskassan?
  Tack för pepp idag! Tror det gav resultat.

  1. De kanske har tråkigt på jobbet och gör pappersflygplan… Vad skönt att höra, hurra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.