Blommor, kattunge och mys

Helgen på lantstället är över! Det regnade ju hela jävla lördagen, så för min del blev det en innedag. Ingen kattunge-klappning. Ingen mysig promenad i skogen. På kvällen kollade vi på film och hade det ganska mysigt ändå, men när vi är här så är det ju mycket roligare om man kan vara utomhus utan att bli dyngsur eller frysa ihjäl. I dag har det varit bitvis riktigt fint, och några små stackars blommor som fortfarande står kvar på gräsmattan ser lika glada ut som de gjorde i juni.

Blommor i november!

Blommor, nu…? Det knoppade lite här och var på södersidan där det var lä, och jag hörde på radion häromdagen att någon hade hittat ett fullmoget smultron på sin tomt! Men som sagt – jag tänker inte klaga ett dugg. Och i dag hände det som jag så hett efterlängtade i går: Vi gick över till grannen och provkörde den nya lilla kattungen, som inte var ett dugg blyg för oss eller rädd för hunden som väger in på närmare 50 kilo som också bor där!

Det var en 12 veckor gammal huskatt, alldeles precis lagom stor, och den växlade snabbt mellan hård vila och extrem lek. Lite som om den vore digital – antingen är den på eller så är den av. Sjukt söt, alldeles för mjuk, klor och mjölktänder vassa som nålar och helt bedårande charmig. Nästa gång vi är här lär det finnas en ny hundvalp någonstans i krokarna också, så då kanske jag måste gå och provklappa den också. Helgens höjdpunkt, helt klart! Nu väntar preparation inför några timmars jobb i morgon, vila, värme och smärtlindring efter resan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/blommor-kattunge-och-mys/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 10, 2013 kl. 19:53
  • Svara

  Anna jobbade i helgen, så jag har häckat inne rätt mycket också… Men i morgon kanske, KANSKE det blir en tur ut i verkligheten.

  Såg att ditt jobb har en ledig kommunikatörstjänst ute, funderar på att söka… Igen. Fast förra gången blev det ju nej eftersom den som då fick jobbet uppenbarligen hade detta som utlyses nu… Går det runt? Det gör det för mig också. Men skam den som ger sig!

  1. Verkligheten är läskig ibland! Jag hade ingen aning om att de lagt ut tjänsten igen, men å andra sidan har jag inte så mycket med den avdelningen att göra. Kan ha att göra med den nya krisen och eventuell utökning av kontoret att göra. Om det känns bra – sök! 🙂

  • Tofflannovember 11, 2013 kl. 15:37
  • Svara

  Nej, de har INTE lagt ut tjänsten på nytt! Den förra var en tjänst som webbredaktör inkl sociala medier. Men den som då hade kommunikatörstjänsten fick den tjänsten. Nu utlyser de kommunikatörstjänsten. Ja det är lite snurrigt, men jag sökte i morse, självklart! 😛

  1. Jaha! Det hade jag helt missuppfattat. Hurra, då kanske vi blir kollegor trots allt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.