E-type och låtar

Häromdagen satt jag med bästa M och älskaren R och käkade grusig sallad och blöta pommes frites på Fridays, och av någon anledning kom vi till samtalsämnet E-type. Artisten E-type, alltså, inte bilen även om det hade varit med logiskt med tanke på sällskapet.

Antar att det var för att vi passerat Gamla stan och hans restaurang Aifur på vägen. Alla som har varit ungdomar på 90-talet känner ju till ungefär hur alla låtar med E-type låter; eurodance med lite monotont mumlande i verserna, en melodiös enkel refrängslinga som sjungs av en kvinna, och som upprepas i oändlighet. Mycket pyroteknik på scen. Men när vi satt där och pratade kom vi inte på titeln på en enda av hans låtar, trots att vi alla visste exakt hur alla låter, på ett ungefär!

Konsert, disco, publik

Efter en bra stund kläckte jag ur mig en endaste låttitel, men det var allt vi lyckades komma på. Visserligen har E-type inte varit någon av våra favoritartister, men man har ju ändå överösts av monotont mumlande och upprepande refränger både på radio och TV i många herrans år. Hans musikaliska storhetstid är ju över sedan ett bra tag, men vi tyckte att det var konstigt att vi inte kom på mer än en enda låt. Kan du på rak arm komma på vad någon eller några av hans låtar heter?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/e-type-och-latar/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 22, 2013 kl. 16:19
  • Svara

  Jag tror inte E-type finns, han är lite som det där gänget bakom Boney M – han sjunger ju inte.

  Nä, jag kan inte komma på en enda låt…

  1. Haha! Jag har sett honom, så han existerar faktiskt! Men det där med låtarna är ju hopplöst…

  • Tomnovember 22, 2013 kl. 18:50
  • Svara

  Vafan, det stämmer 🙂

  Jag hör eurotechno i huvudet och jag ser honom på scen med militärbyxor, sitt långa hår och en tuttlisa i bakgrunden men vad låtarna heter… Nä det är blankt.

  Jag vill säga ”Life” men vet inte om det är en titel, en del av en titel eller om det är något helt annat.

  1. Exakt! 🙂 Jag var tvungen att googla på saken, och det finns faktiskt en låt från 2001 som heter ”Life”. Bra jobbat!

  • Nitiznovember 22, 2013 kl. 20:07
  • Svara

  Free like a flying demon..

  1. Wow! 😮 Jag är imponerad!

  • Oliveanovember 23, 2013 kl. 12:10
  • Svara

  Very good info. Lucky me I came across your site by chance. I have book marked it for later!

  1. Hi dear Olivea! Hope you are well, thank you!

  • tatiananovember 25, 2013 kl. 14:51
  • Svara

  This is the way ..kommer jag på. När mina ongar var mindre så tokdiggade de E-type. Så vi har genomlidit honom live 🙁

  1. Haha, wow, imponerande! Jag har genomlidit det också, en sommar i min ungdom när jag sommarjobbade på Gröna Lund. Det var hemskt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.