Fel i ansökan? Jajamen!

För ett tag sedan skrev jag ju om en blankett jag fick hem från Försäkringskassan. Det hela handlade om min begäran om sjukpenning till och med att ett beslut om sjukersättning har tagits, och jag fick hem en blankett där jag skulle fylla i detaljer angående min medverkan i ett arbetsmarknadspolitiskt program under tiden. Grejen är var ju bara att jag enligt Arbetsförmedlingens regler inte varit med i något från och med den 23 oktober. Jag ringde in och väntade på de 175 samtal före mig som skulle avverkas, och sedan fick jag hjälp av en av Försäkringskassans handläggare att fylla i blanketten – eftersom inga av alternativen man kunde fylla i riktigt stämde och jag ville inte att det skulle bli fel.

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper... Det blev fel, igen.

Tror ni inte att de har ringt och påpekat att det var fel ifyllt? Jo, självklart. Som tur var hade jag skrivit en anteckning om att jag ringt in och fått hjälp att fylla i den, eftersom jag själv inte visste vad som gällde för mig och att alternativen inte passade, så vi gick igenom allting. Som tur var kunde jag meddela exakt vilka dagar jag arbetat, hur många timmar på respektive dag och hur mycket jag tjänat totalt under perioden.

Att det ska bli fel så jävla ofta! Vi redde ut allting till slut, men hade jag inte skrivit upp alla de uppgifterna hade det blivit ordentligt fel och jag hade fått ett avslag på min ansökan – eftersom hon i så fall inte skulle kunna gå vidare med den. Jag vet ju fortfarande inte om jag kommer att få någon sjukpenning för perioden från september-oktober, och den nya från första november lär jag  väl få vänta till döddagar på. Jag skulle lika gärna kunna låta en apa fylla i blanketten nästa gång jag undrar över något – det skulle förmodligen ge exakt samma resultat som när jag bad Försäkringskassans handläggare om hjälp och det ändå blev fel.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/fel-ansokan-jajamen/

2 kommentarer

1 ping

  • Tofflannovember 25, 2013 kl. 20:57
  • Svara

  Man tar sig för sin panna…

  1. Ja, men blir man förvånad…?

  • Försäkringskassan förnedrar och förkrossar -november 26, 2013 kl. 15:15

  […] de bara över oktober, och inte september…? Den handläggare som ringde mig häromdagen när blanketten jag fick hjälp med att fylla i av deras kundcenter blivit helt fel visste ju att jag varit sjukskriven den perioden också – […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.