Förkyld och lobotomerad

I natt drömde jag något riktigt vidrigt! Jag drömde att jag var förkyld, men inte så där illa att jag bara låg hemma och ynkade, utan mest så att jag var täppt i näsan och allmänt seg i huvudet. Jag var på väg någonstans, så jag var ute och gick. Tog fram en näsduk och snöt mig, men det skulle jag nog inte ha gjort. Hela innerväggen i näsan lossnade, och allt där inne följde med!!

Det dröjde ett ögonblick – det kändes som flera sekunder, men det var förmodligen inte ens en – och den började det forsa ur blod, slem, och sen kom det värsta. En tjock grå massa började långsamt rinna ner. Jag hann tänka:

[warning]Åh nej, min hjärna![/warning]

För det var precis vad det var! Jag lade mig ner på gatan och lyfte huvudet så långt bakåt det bara gick för att det mesta skulle stanna kvar i huvudet, och så ringde jag efter en ambulans. Var väldigt noga med att se till att jag hade innerväggen till näsan och alla små ben- och broskbitar med mig också! Det var (kanske som tur var) inte en människa i närheten. Och jag var nog inte bara förkyld, hann jag tänka. Sedan slocknade jag, i drömmen.

Läkare tecknad. Veckans plus går till min husläkare. Och om en vidrig dröm där jag var förkyld.

När jag vaknade till, fortfarande drömmande, hade jag blivit opererad på sjukhus. De hade lyckats stoppa hjärnans framfart ut i friheten, och fäst alla näsans delar med skruvar. Snacka om nosejob… Läkaren kom och pratade med mig. Han sa att jag skulle vara sängliggande i sex månader för att allt skulle stabilisera sig, och att jag eventuellt hade tappat vissa funktioner i kroppen på grund av hjärnan som hade hunnit flyta ut. No kidding. Nästa gång jag är förkyld tänker jag inte snyta mig hårt, kan jag ju meddela. Fy, det var läskigt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/forkyld-och-lobotomerad/

10 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petetrnovember 21, 2013 kl. 10:27
  • Svara

  Det kanske finns samma risk när man sitter på muggen och tar i för att få de där tjocka korvarna. Tänk om hela tarmpaketet lossnar och ramlar ut. Eller vänds ut och in om man ska vara korrekt.

  En hel del skruvade drömmar blir det i ett liv. Man kanske skulle skriva ner dom i novellform men det känns riskabelt. Någon kanske ringer psyket om de får läsa det. Hahaha

  1. Haha, antingen psyket eller så blir man rik! Ja, du får passa dig när du sitter på muggen. Man vet aldrig…!

  • Nitiznovember 21, 2013 kl. 10:44
  • Svara

  Men hu! Vilken dröm! Skönt att vakna och inse att det inte va verklighet!

  1. Ja, det var riktigt äckligt! 🙂 Tur att jag inte är förkyld på riktigt…

  • Lotta BloggNyheternanovember 21, 2013 kl. 11:38
  • Svara

  Oj, vilken obehaglig dröm! Det påminde mig om att jag läste någonstans för ett tag sedan att den mänsliga näsan inte alls är avsedd att snytas utan vi är gjorda för att snörvla oss genom förkylnignarna. Nu minns jag inte riktigt men det hade att göra med att påfrestningen vid en snytning är alldeles för stor och att bland annat bihålorna påverkas negativ. Tro jag måste googla på det här känner jag och se om jag kan hitta det igen. Med andra ord så var du kanske inte helt ute och reste i din dröm, sluta snyta dig och snörvla istället! 🙂

   • Petternovember 21, 2013 kl. 11:47
   • Svara

   Sant är att man mår bra av att snörvla. Då drar kroppen i sig bacillerna och immunförsvaret får jobba för att bygga antikroppar. Det är med andra ord inte så farligt när barn äter snorkråkor.

   Vi lever i en alldeles för ren värld. kanske inte är så konstigt att folk är allergiska mot allt. I min generation finns det inte många med allergier. Varför finns det så mycket allergier från 1980 och framåt?

   1. Det låter också väldigt rimligt! Några snorkråkor tänker jag dock inte käka, men ska snyta med försiktighet. 🙂

  1. Hahaha! Det låter rimligt när du säger det, men det är inget jag någonsin tänkt på! Det var ganska vidrigt, jag tänker mer torka än snyta hårt i framtiden. 🙂

  • Farsannovember 21, 2013 kl. 16:50
  • Svara

  Ingen svärm av Cayenneflugor som kom ut?
  Som i min dröm för en jävla massa år sen när huvudet exploderade.

  1. Nix, inte ett enda djur! En del drömmar glömmer man aldrig, det här är nog en av mina…

  • Lång dag, intervju och julklapp till mig -november 21, 2013 kl. 18:43

  […] ett, trots att jag lade mig redan klockan tio. Aj. Trött. Aj. Aj. Och så vidare, sedan äcklig dröm. Sen var taxin till jobbet 40 minuter sen i morse. Efter 20 minuter, lutandes mot vägg med krycka, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.