Grytserie med tre funktioner

Såg en TV-reklam för någon grytserie med tre funktioner (den hette Eva Solo Gravity), och jag fattade ingenting. De sa ingenting om vilka de tre funktionerna var, men man kunde se att locket gick att sätta fast på sidan på något sätt. Jaha, och sedan när är det en funktion för en kastrull? Kollade upp det på nätet, och man kunde tydligen köpa till redskap som gick att sätta fast på kanten också – antar att det var en av de andra funktionerna, men det har ju inget med själva grytserien att göra.

Sen började jag fundera på vilka funktioner en vanlig gryta eller kastrull har. Det går att koka, steka, ångkoka och fritera i dem. Det finns säkert flera andra saker man kan göra också, men det är väl liksom grunderna. Fyra funktioner.

Innebär det att det är någon av de sakerna i reklamens grytserie som inte går att utföra, eftersom den bara hade tre funktioner? Sätta på och ta av locket, eller fästa det på något sätt räknar i alla fall inte jag som en funktion, för det är ganska grundläggande. Men vad menar de då? Att allt relaterat till matlagning är en funktion, och att man kan göra andra saker med grytorna? Koka knark? Se på film? Vika origami-figurer av dem?

Så jäkla dumt. En kastrull har ju egentligen hur många användningsområden som helst, så att påpeka att de har tre funktioner, trots att de egentligen inte är ett dugg annorlunda från andra grytor, är ju att måla in sig i ett hörn. Jaha, är det allt de duger till, liksom? De bästa kastrullerna och grytorna är de som fixar lite av varje.

De sämsta är specialarna, till exempel en speciell kastrull för sås – varför vill man köpa en sådan om man inte gör sås vareviga dag och har alldeles för gott om plats i köksskåpen? Det går ju lika bra med vilken liten kastrull som helst. Nej, en grytserie med bara tre funktioner får nog tummen ner.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/grytserie-med-tre-funktioner/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.