Handläggare och helgplaner

Det kanske blir lite mindre frekvent skrivande här över helgen, men jag ska försöka hålla er så smått uppdaterade när jag har tid ändå. Vännen E dök upp sent i går kväll, och jag vet inte riktigt vad planen för dagen är. Jag skulle till Vårdcentralen nu på förmiddagen i alla fall, för recept och lite andra intyg. Måste bunkra mer medicin, men husläkaren var sjuk. Hoppas att jag får en ny tid snart, annars har jag inga smärtstillande. Apropå det, jag hade ju begärt att min handläggare på Försäkringskassan skulle ringa upp mig efter samtalet i tisdags, och hon ringde tidigt i onsdags morse så jag ställde mina frågor. Hon påpekade att läkarens intyg för sjukpenning eventuellt inte var detaljerat nog vad gäller min arbetsförmåga (även om jag skrev en fullproppad sida om det som jag skrev ut och bifogade), och jag sa åt henne att jag skulle träffa husläkaren på förmiddagen i dag.

Medicin, piller. Alvedon, Tramadol, Morfin. Väntar på svar från min handläggare på FK.

Jag hade tänkt be läkaren att förtydliga intyget, men min handläggare skulle återkomma med svar under onsdag eftermiddag. Jag väntar fortfarande. Helt sjukt. Visserligen blev läkarbesöket inställt, men jag vet inte när jag får en ny tid. Varför har folk så jävla svårt att höra av sig när det säger att de ska göra det – myndighetspersoner, personliga handläggare…? Skit samma, kan de inte läsa vad vi har skrivit, och förstår de inte att jag är sjuk (jag lovar att jag skrev mycket detaljerat), så kan jag inte göra något mer än att överklaga i efterhand. Hur som helst, min handläggare vet säkert att hon har gjort fel, och om hon vill ha ett nytt intyg borde hon veta att jag inte kan skaka fram ett på en vecka eller två.

Nåja. Vi åker förmodligen till stan, tror jag. Vi måste handla mat, lämna in en gitarr, och besöka bolaget innan middagen jag ska ha hemma hos mig i morgon. Mina föräldrar och syrran kommer på besök, och min käre fader ska få smaka saker han aldrig någonsin skulle äta eller beställa på restaurang. Hoppas att han inte går härifrån hungrig, i så fall kan jag ju i alla fall se till att han är en aning salongsberusad och nöjd ändå. Men vi får se hur helgen ter sig. Nu: frulle.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/handlaggare-och-helgplaner/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 29, 2013 kl. 18:47
  • Svara

  Skitdåligt! Varför säga att man ska höra av sig när man sen inte gör det? Varför till och med precisera när? Jag blir så arg!!! 👿

  1. Ja, man går och väntar på besked, ser till att ha telefonen med sig precis hela tiden, och det är ju viktiga frågor för mig! Dåligt.

  • Marianovember 29, 2013 kl. 21:06
  • Svara

  Kan du inte förnya dina recept via nätet? Så gör alltid jag. Men du kanske måste träffa en läkare för dina mediciner`?

  Dåligt att dom inte hört av sig trots att dom sagt dom skulle det…

  1. Det går inte för narkotiska preparat, annars hade jag lätt gjort det i stället 🙁 Ja, riktigt kasst faktiskt. Tre dygn har de haft på sig nu…

  • Farsannovember 30, 2013 kl. 00:30
  • Svara

  Man ska vara snäll med sin fader. O.k., jag kan väl smaka både på dillen och pepparroten.

  1. Jag lovar att vara så snäll! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.