Instruktioner i luddigaste laget

Så, nu har jag ringt och fått ”tydliga” instruktioner om hur jag ska fylla i blanketten angående det där jäkla programmet Arbetsförmedlingen satte mig i. De löd så här:

Jag tror att du ska kryssa i 1B, men skriv en bilaga där du förklarar hela situationen.

Okej, tack, finfina instruktioner. Ungefär vad jag hade förväntat mig, med andra ord. Sedan fick jag prata med en annan handläggare om avslaget på min ansökan om sjukpenning. Det stod bara att ansökan inte godkänts från och med den 5 september, med min alltför låga inkomst och det där programmet som anledning.

Eftersom jag äntligen slapp ur programmet (vilket jag aldrig ens skulle varit med i från början, tack svensk sjukvård för det) den 22/10, så borde jag vara berättigad till åtminstone några kronor från det datumet, till och med den 31/10.

Vad som händer med ansökan efter den 1/11 är det ingen som riktigt vet, och handläggaren jag pratade med kunde inte svara på hur jag skulle göra med de sista dagarna i oktober. Måste jag fylla i en ny ansökan? Skicka in samma intyg några gånger till? Ringa igen och få fel instruktioner? Fick inga svar, men hon lade in att jag begärde att handläggaren som sköter mitt ärende ska höra av sig till mig. Vanligtvis går det inom två dagar, så förhoppningsvis behöver det här inte gnaga inom mig så länge.

Det vore ju trevligt att få några kronor innan jul i alla fall, för 5400:- i månaden (brutto) är inte kul i längden. Det räcker nästan till att bo och åka till jobbet, så jag vet inte hur de har tänkt att jag ska betala för mat, medicin, läkarbesök, behandlingar, träning, telefon, internet, försäkringar och sånt. Min sista löneutbetalning kommer runt jul, om jag inte får fortsätta jobba. Men det gör ju inte någon större skillnad, om jag inte har någon annan inkomst också.

Jag har skickat in blanketten och en bilaga, bifogat alla jävla papper och fått en finfin gåva – ångest. Nu släpper jag ämnet och tänker inte skriva om det förrän det skiter sig nästa gång. Kanske i morgon, kanske om en månad.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/instruktioner-luddigaste-laget/

2 kommentarer

    • Tofflannovember 26, 2013 kl. 20:24
    • Svara

    Men vad håller de på med?????????

    Kram!

    1. Ingen aning, faktiskt. Det innebär ju att jag inte heller vet vad jag ska göra! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.