Kaffebryggaren funkar inte, eller…?

Jag hade lite problem med kaffebryggaren i morse, kan man säga. Den ville helt enkelt inte samarbeta, eller om det var min hjärna kanske… Jag fyllde på vatten, tog fram ett kaffefilter och hällde rätt mängd kaffepulver. Stängde facket för kaffefiltret och sen gick jag på toaletten, för det var bråttom. Hade precis vaknat. Sen gick jag tillbaka och skulle starta kaffebryggaren.

Va? Varför öppnas facket för kaffefiltret när jag försöker sätta på kaffebryggaren? Jävla skitgrej. Provar igen, samma sak. Provar ytterligare en gång, och samma sak händer igen. Vad fasen? Sen försökte jag vakna en sekund och tänka efter, och då insåg jag att jag hade ju självklart tryckt på helt fel knapp. De sitter inte ens i närheten av varandra heller – för att starta kaffebryggaren trycker man på en knapp på sidan, och den för filtret sitter ovanpå bryggaren.

Kaffebryggare

Dagens lilla paradox alltså. Jag behövde verkligen kaffe, men var alldeles för trött och luddig i skallen för att fatta hur jag skulle tillverka det. Nu sitter jag i alla fall här med min kopp, och känner att det var dagens första lilla seger. Visst, kronisk trötthet och med all smärta även koncentrationssvårigheter till och från är sådant som hör till min sjukdom, men så här puckad har jag nog aldrig varit en morgon förut. Antingen ska jag dricka kaffet fort som fan för att glömma hela historien, eller så dricker jag det med andakt och gläds över att jag till slut lyckades med något så jävla enkelt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/kaffebryggaren-funkar-inte-eller/

2 kommentarer

    • Tofflannovember 27, 2013 kl. 19:22
    • Svara

    Jag kör hårt med min nya perkolator (den gamla började ju läcka och till sist tog silvertejpen slut…). Men jag laddar den alltid kvällen före så jag bara kan trycka på knappen på morgonen. Jag är som en zombie så tidigt. Vilken tur att det bara finns EN knapp för mig att trycka på! 😛

    1. Tydligen är två knappar alldeles för svårt för mig vissa morgnar!! 🙂 Borde också prova att förladda den kvällen innan, det kan ju i alla fall inte gå sämre. Hoppas jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.