Lång dag, intervju och julklapp till mig

Lång dag. Lite för lång. Det hela började med att jag låg vaken till ett, trots att jag lade mig redan klockan tio. Aj. Trött. Aj. Aj. Och så vidare, sedan äcklig dröm. Sen var taxin till jobbet 40 minuter sen i morse. Efter 20 minuter, lutandes mot vägg med krycka, ringde jag till resegarantin. De var på väg, men det dröjde ytterligare 20 minuter. Lång väntan när man har ont och det inte är alltför varmt. Eftersom jag är ute i så förbannat god tid – vilket jag tydligen måste vara – så hann jag ändå fram i tid.

Klockan ett hade jag min telefonintervju med en dam från Försäkringskassan. Hon frågade lite mer i detalj om saker jag behöver hjälp med hemma, och om de utgiftsposter jag har. De har ett visst sätt att räkna på om man får handikappersättning, och tydligen var en av faktorerna just det. Självklart kom frågan om varför jag inte fått några hjälpmedel från Landstinget.

Jag berättade att när det tar flera läkarbesök och försök att hitta någon som vill ta emot mig, och man inte ens kan få en remiss till någon som kanske kan hjälpa till, eller man på sin höjd får en broschyr om smärta eller en hänvisning till en smärtklinik, då tar man saken i egna händer. Kan man inte gå en dag måste man lösa problemet. Kan man inte ligga rakt i en vanlig säng är man så illa tvungen att köpa en ny – och det fort. När ingen vårdcentral har gått med på att hjälpa mig tidigare, vad fasen gör man inte då?

Jag tror inte att de anledningarna spelar någon roll för beslutet, eftersom en del saker faktiskt går att få genom Landstinget. Det kändes ju inte direkt toppen att höra, men jag kan inte göra mer än att vänta och hålla tummarna. Jag ska få beslut om ungefär en månad, möjligtvis efter jul. Fick möjlighet att lägga till de saker som jag glömt skriva på listan också, det var ju bra. Hon var väldigt trevlig och lätt att prata med i alla fall.

Nu väntar eventuellt lite julklappsshopping online, om inte annat till mig själv. Jag får ju lön om ett par dagar, och det finns ett par saker jag har ögonen på. En mysig vardagsklänning från H&M, till exempel. Sen ska jag vila, och detsamma gäller hela dagen i morgon. Alldeles för lång dag!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/lang-dag-intervju-och-julklapp-till-mig/

1 ping

  1. […] matta att stå på. Den får bli ett senare problem, och det beror ju lite på om jag får handikappersättning också. Mitt kontor befinner sig i en ganska mörk liten hörna, men jag tycker att det är mysigt. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.