November och antijul

Det känns inte riktigt som vinter. Det borde vara vinter i och med att vi är en bra bit inne i november, men när det är vindstilla och 18 grader i solen är vår så kallade vinter riktigt bra. Det är bara ett par veckor kvar till advent, och sen börjar julhetsen igen. Det enda tecknet på att det faktiskt är november är att det är så förbannat mörkt, och det börjar mörkna redan vid fyratiden!

fullmåne över vatten, hur påverkar månen oss, måne. November.

Förra året firade vi anti-jul, jag och älskaren R. På julafton gick vi omkring i stan, käkade en god biff och njöt av hur öde allt var efter att klockan slagit tre. Det var verkligen en helt annan stad! Visst var det en hel del folk i rörelse, för många invånare i stan firar ju inte jul av religiösa och kulturella anledningar, men man märkte även av alla de där som inte har någonstans att vara. De lite trasiga, som måste ut och jaga en fix eller någonstans att sova.

Julfirandet i år har redan börjat planeras från föräldrarnas håll, och det verkar inte bli någon anti-julafton i alla fall. Lunch och paketöppning för barnet (och förhoppningsvis mig, jag är barnsligt förtjust i paket), men ingen Kalle Anka. Jag tycker verkligen inte om att kolla på tecknat, och särskilt inte när hela familjen är samlad. Jag hoppas i alla fall att vädret håller i sig så här åtminstone hela november ut. Och jag vill inte ha någon jävla snö. Vet ni hur svårt jag har att gå i snö? Dessutom går det knappt att köra rullstol, även om det är plogat. Nä, lite sommar snart vore najs.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/november-och-antijul/

2 kommentarer

    • Bossenovember 9, 2013 kl. 15:23
    • Svara

    Hur normalt är det här? https://nyheternasverige.se/algen-valdtog-holger/

    1. Ungefär lika normalt som att spamma irrelevanta länkar här?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.