Pannkakor och smärtsamt stekande

Jag gjorde pannkakor till älskaren R häromkvällen. Han älskar pannkakor, och jag förstår inte storheten med dem. De smakar ju bara mjöl, och så måste man dränka dem i sylt för att det ska gå att äta dem. Det blev 18 stycken när jag stekte dem, inte en enda gick sönder, och tydligen var de goda. Jag kunde med våld pressa i mig fyra stycken, men R åt med glädje fjorton pannkakor utan problem.

Pannkakor

Det gick faktiskt väldigt dåligt att steka dem. Det är jävligt jobbigt att stå och passa vid spisen och mecka med verktyg, skålar och stekpannor, och efter att halva smeten hade gått åt orkade jag knappt lyfta stekpannan för att hälla runt smeten. Då får man försöka hitta på ett annat sätt att göra de på, så jag testade det på det franska sättet. Bre ut smeten, liksom.

Det gick åt helvete, eftersom min stekpanna har kanter. Har ingen vanlig lagg. Det blev väldigt kladdigt, väldigt varmt, och alldeles för jobbigt att hålla hårt i stekspaden. Bara att byta metod igen – att manövrera stekpannan med andra handen. På så vis klarade jag mig genom hela smeten, men det var med nöd och näppe. Efteråt var jag helt paj. Nä, pannkakor är inte min grej. Nästa gång jag får för mig att skämma bort honom med något han älskar blir det definitivt inte mjöl- och äggplättar. Möjligen en stor i ugnen, vilket är lika äckligt. Vad är storheten med pannkakor? Jag förstår inte.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/pannkakor-och-smartsamt-stekande/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 14, 2013 kl. 18:15
  • Svara

  Eh… jag brukar köpa Kungsörnens frysta färdiga. De smakar helt OK med sprejgrädde och hjortronsylt! 😛

  1. Jag känner ingen skillnad på dem jämfört med de jag steker själv heller, men den där R tycker inte att de duger. Jag kan ha skämt bort honom! 😮

  • Petternovember 14, 2013 kl. 19:50
  • Svara

  Pannkakor är som korv. Det är manligt. Pannkakor är avslutning till ärtsoppa och punsch. I det militära var pannkakor en bonus och de som gjort lumpen vet hur man uppskattar pannkakor.

  Grädde, sylt och även glass gör pannkakor ännu roligare. 😀

  1. Ärtsoppa och punsch är gott, men pannkakor är barnsligt! :mrgreen: Det smakar ju inget…

  • Petternovember 14, 2013 kl. 20:13
  • Svara

  Det är ju därför det finns grädde, sylt och glass. 😀 Kött smakar heller inget om det inte kryddas. Pannkakor kryddas med sylt.
  Prova att byta ut hälften av mjölken med filmjölk. En helt annan smak. Man kan göra pannkakor på många sätt.

  1. Man kan även göra många saker med pannkakor! Isolering, mata fåglarna, torka och använda som frisbee… 🙂

  • Mammanovember 14, 2013 kl. 20:54
  • Svara

  Häll smeten i en tom ketchupflaska eller liknande.

  1. Jag har en smetfördelare! Det funkar ok men man måste ändå vicka lite på stekpannan, annars blir det en liten plätt och då får man steka i timmar…

  • Tatiananovember 16, 2013 kl. 09:12
  • Svara

  Pytsa i 1/2 dl mandelmjöl så håller de ihop 🙂 Sen så håller jag med om att det är jobbigt att grädda för laggen är tung och jag får ont . Och pankisar är väl inte heller direkt min favorit . Men jag vill ha de tunna ochdå är mandelmjöl svaret .

  Kram

  1. Jag tål inte mandel! 🙁 Bra tips dock, om jag inte ska käka dem själv kan jag prova med det! Kram gullet!

  • emelienovember 21, 2013 kl. 12:47
  • Svara

  Åh, jag älskar mandel och gillar tunna pannkakor.. kanske ska investera i lite mandelmjöl och testa det! Hemma har vi diskussionen om huruvida pannkakor är fikabröd (efterrätt) eller middag. Jag tycker mer att det är efterrätt..

  1. Jag håller med, det känns helt klart som efterrätt! Det är ju inte heller särskilt nyttigt, så att äta sig mätt på det känns knasigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.