Säsong för granatäpplen och pynt

Säsongen har startat! Vilken jävla säsong, vintern? Nej, självklart granatäpple-säsongen! Helt fantastiskt. Fick fyra perfekta granatäpplen av mamma i present när de kom hit på kalas i lördags, och de var sjukt goda! Den enda nackdelen är ju att man blir så gulaktig på fingrarna efteråt – det är nästan som när man har hanterat färsk gurkmeja, men det går betydligt fortare att få bort det. Tur det, för gula fingrar är skitfult.

Granatäpple. Kluster av röda kärnor

Det är även säsong för härliga clementiner, pepparkakor med ädelost, och på söndag är det säkert dags för första glöggen och pyntet hemma hos många. Min adventsljusstake står gömd längst uppe på en bokhylla, för jag orkade inte släpa upp den till vindsförrådet efter att jag tog den från ”svärisarnas” hus för bara några veckor sedan. Jag tror jag väntar lite med att pynta. Det känns alldeles för tidigt, och jag orkar inte bry mig så mycket. Flera av grannarna har ljusslingor på sina balkonger redan!

Mitt pynt består i och för sig bara av en ljusstake, en adventsstjärna och en piffig liten gran med fiberoptiskt ljus som blinkar och har sig. Visst har jag lite fler prylar som jag kanske ställer fram någon gång, men det beror på älskaren R och om han tänker gå med på att de finns här. Det brukar gå dåligt, men då fort jag har ändrat på något hemma brukar han säga att det blev bättre – oavsett hur mycket han har klagat innan.

Som med tavellisterna. Han var inte nöjd med att jag köpte dem, och det klagades högljutt när han skulle sätta upp dem, men nu när det är klart är han ganska glad att de finns där. Det verkar så, i alla fall. Hur som helst, vinterns härliga säsong för granatäpplen är inte särskilt lång, så jag tänker mula i mig så många jag kan fram tills den tar slut.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/sasong-granatapplen-och-pynt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.