Segt och trött

Det var extremt segt i går, hela dagen! Först kom jag knappt ur sängen. Jag blir så jäkla trött av en helg på lantstället, och av resan. Så här års går man och småfryser lite hela tiden också när man är där, och det frestar på. Visserligen sov jag hela vägen i bilen hem, men det kändes bra jobbigt att gå upp på morgonen i går.

Sen var taxin 40 minuter sen, så jag hade alltså kunnat sova en dryg halvtimme längre. Surt. Jag hann ändå fram i tid, men då var datasystemet extremt segt. Höll på att somna medan jag inväntade utsökningarna. Hade visserligen fullt upp från det att jag kom tills jag stolpade iväg vid halvtvå-tiden, men då ville jag dö en smula. Så trött. Gjorde inget mer resten av den dagen. Eller jo, ringde Försäkringskassan, men det är ju en historia för sig. Det var bara 175 samtal före.

Gammal telefon i bakelit och snurrskiva. Växeln till färdtjänst. Segt.

I dag är det inte lika segt. Tog sovmorgon och har inget på gång i dag, förutom någon liten pappersexercis. Ja, Försäkringskassan är skyldiga till det igen. Jag är ju sjukanmäld som vanligt fram tills dess att jag får beslut om sjukersättning, och det ska visst skickas in begäran om sjukpenning för det också. Och så fick jag en blankett att fylla i angående min medverkan i arbetsmarknadspolitiskt program, men jag är ju inte med i något. Om de skulle göra fel och ge mig dubbelt betalt någon månad (eftersom jag potentiellt under perioden september till mars får aktivitetsstöd, sjukpenning och sjukersättning från dem) så är det garanterat mitt fel. Den dagen den sorgen. Hellre dubbelt betalt än inget, antar jag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/segt-och-trott/

2 kommentarer

1 ping

  • Snovember 12, 2013 kl. 18:49
  • Svara

  Eftersom du kan ansöka om sjukersättning för tre mån bakåt i tiden, och sjukpenning sannolikt kommer utbetalas under utredning o handläggning, kommer belopp för sjukpenning att avräknas för sjukersättningen ( vilket du tjänar på) och kommuniceras med dig skriftligen. Ring när du får pappret o säg att du vill man går till beslut ( om det blir bifall). Om förslag till beslut blir avslag får du 14 dgr på dig att lämna synpunkter ( inkomma med nya medicinska) omständigheter. Men noga kolla så aktivitetsstöd inte utgår ( är du i arbetslivsintroduktion?). Begäran om sjukpenning måste göras, då begäran är en ansökan! Men det låter allt lite fel att du både är i program o sjukskriven????

  1. Tack för dina råd! Ja, jag är inte i något arbetsmarknadspolitiskt program nu, men jag var det i 30 dagar från att jag fick anställning på 25% trots att jag varit sjukskriven även innan. Det verkar som om Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan inte hade kommunicerat så mycket, men jag tror att det är löst. Förhoppningsvis! 🙂

  • Fel i ansökan? Jajamen! -november 25, 2013 kl. 13:53

  […] ett tag sedan skrev jag ju om en blankett jag fick hem från Försäkringskassan. Det hela handlade om min begäran om sjukpenning till och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.