Sjöhästar

Sjöhästar är lustiga djur. En del är himla gulliga där de guppar fram i vattnet, men de är framför allt väldigt konstiga. Det är ju alltså en slags fisk, och de har en ficka på magen där hanen förvarar alla ägg tills de kläcks – sen kommer de ut som små kopior av sina föräldrar. Det finns ju tyvärr inga sorters sjöhästar här runtomkring, eftersom de flesta föredrar tropiska hav, och många är utrotningshotade. Det finns nämligen puckon som använder torkade sjöhästar som naturläkemedel, eller köper dem som souvenirer.

Jävla idioter. Det är som att köpa prylar av elfenben, när man vet hur det ofta går till när betarna skärs loss av tjuvjägare. Vet du inte det kan jag meddela att det inte är en vacker syn, och jag förstår inte varför man skulle vilja köpa något av elfenben från hyfsat modern tid över huvudtaget. Det är väl för övrigt olagligt, om jag inte minns fel. Precis som uppstoppade djur som blivit utrotningshotade. Men skit samma.

Tillbaka till sjöhästar. Jag skulle vilja resa någonstans långt bort till ett tropiskt hav och dyka för att kolla på bland annat sådana. Det kommer nog aldrig att hända, för jag har inte något större intresse av att vara under vatten särskilt länge, och det är förmodligen alldeles för svårt med min smärtproblematik just nu att flyga till exempelvis Asien för att dyka. Jag får nöja mig med en och annan vanlig ponny i stället – de är i alla fall enklare att komma nära.

Häst, sjöhästar

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/sjohastar/

2 kommentarer

    • Monicanovember 9, 2013 kl. 01:01
    • Svara

    Hej du Klara lilla!
    Det var roligt att du tog upp det här med sjöhästar. När jag var ung kallades jag för bland annat för Sjöhästen. Och det var inte för att jag var lik en häst eller att jag var liten. Nej, jag var nästan alltid mer under vattnet än över, Så det blev mitt namn i mina unga dagar. 😉

    1. Haha, så gulligt! Kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.