Snö och Färdtjänst

Det har skrivits i tidningarna om att det ska bli kallt och att det ska komma snö i ett par veckor nu, men här är det fortfarande plusgrader. Jag kan förstås inte bli lyckligare över det, så länge det inte är vinter ända till och med maj, förstås. Snö är rena helvetet. Dels självklart för att jag har så svårt att ta mig fram utomhus i snö, men sen är det ju det extrema problemet med Färdtjänst varenda dag.

I vintras när jag jobbade var det ju mycket snö, och det snöade ofta. Jag kom för sent var och varannan dag, trots att jag alltid bokade min resa (som tar 20-30 minuter) 1 timme och 30 minuter innan jag började jobba. Ibland kom jag inte fram alls – för vad är poängen med att åka när man slutar klockan ett, och den bokade bilen kanske hinner komma klockan elva…? Färdtjänst ska ju motsvara kollektivtrafiken, men jag har alltid koll på trafikläget på morgnarna – man är så illa tvungen. Även om det inte är några störningar i kollektivtrafiken så kunde Färdtjänst ha massiva förseningar. Det skulle nog för det mesta gå betydligt fortare att ta tunnelbanan, men det klarar jag inte av i rusningstrafik.

Snö. snöflinga

Så länge det inte är någon snö går det i alla fall hyfsat. Visst är det ändå förseningar då och då, men inget som gör att jag kommer alltför sent. Jag tycker ändå inte att jag ska behöva boka min resa 1 timme och 30 minuter innan, bara för att de prioriterar andra kunder som betalar mer. Men som vanligt – är man sjuk har man inget val. Jag är bara anställd december ut, sedan får vi se. Kontoret ska flytta en liten bit närmare där jag bor i januari, men man måste ändå ner i tunnlarna och härja för att komma dit. Jag håller tummarna för en hel vinter utan snö, vore det inte fantastiskt skönt?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/sno-och-fardtjanst/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Nä.. mycket snö ska det va! Men det får gärna komma på ett dygn bara, och frysa till så att man kan åka skidor precis överallt. Sen då det ska bort får det gärna gå fort också, nån dag med stövlar bara sen är det borta och man kan börja kratta! Fort va det gjort! 😉

  1. Hahaha! Ja, en dag, eller till och med en vecka kan jag tänka mig att det är snö – det är ju fint. Det är dock den enda positiva saken med snö, i mitt tycke i alla fall! 🙂

   1. Nja, när den liks kommit kan den stanna några månader. Men jag gillar inte att gå och vänta på att den ska komma eller smälta bort..

    1. Så länge! 😮 Vi får helt enkelt enas om att tycka olika i det här fallet! 🙂 Håller i alla fall med om att det ska gå fort både när den kommer och när den försvinner!

      • Nitiz on november 27, 2013 at 17:11

      Det är ju tur inte alla tycker likadant!

      • Klara on november 27, 2013 at 17:16
       Author

      Ja, det hade varit tråkigt! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: