Vakuum och pengar

Det känns som jag har hamnat i något slags vakuum. Jag befinner mig någonstans mellan sjukersättning, sjukpenning, ingen inkomst alls och snart även potentiellt arbetslös. Det finns absolut ingenting jag kan göra åt det just nu, mer än att bara vara. Det är en väldigt bisarr känsla att vara för sjuk för att kunna jobba en minut mer än jag gör, men ändå kanske inte få någon sjukersättning.

Och ingen kan ju egentligen leva på drygt fem tusen kronor innan skatt, för det är min lön. Om jag blir utan sjukpenning och sjukersättning, är det min enda fasta inkomst mellan september och december. Sen kanske jag kan bli inskriven i Arbetsförmedlingens sysselsättningsprogram igen och få ungefär samma pengar, men det är ju ändå inget jag kan försörja mig på. Efter skatten är betald kan jag med lite tur betala avgiften för att bo, men inte mer.

Pengar

Jag går inte och oroar mig eller stressar upp mig över det, för jag kan inte göra något. När beslutet kommer, och om det inte är i min favör, tänker jag förstås överklaga. Och/eller skicka in nya ansökningar så fort det kommer avslag. Det känns ändå som jag är i vakuum, för jag kan inte gå på någon som helst träning, massage eller behandling för att lindra smärtan tills jag vet om jag har någon inkomst eller inte – allt kostar enorma mängder pengar.

Som tur är har jag fortfarande den lilla nöjeskassan att lägga på allt från fika med vänner till museibesök – och den ska jag nyttja i dag. Ska äntligen träffa den fabulösa Fru Hatt! Vi har inte setts sedan i slutet av sommaren någon gång, på grund av jobb, praktik och två trasiga kroppar som inte har ork på samma dag. Med henne är det definitivt aldrig något vakuum, så det ska bli roligt att babbla av sig lite. Det är nog inte bara roligt, det är nödvändigt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/vakuum-och-pengar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatiananovember 19, 2013 kl. 09:23
  • Svara

  Darling!
  Jag vet exakt hur det är . Med värk även i sömnen och att börja dagen med starka värktabletter för att fixa frullen

  Mitt aktiviteststöd tar slut denna månad och är det så att FK inte godkänner att jag är berättigad sjukpenning eller stadigvarande sjukersättning så har jag drygt 4000 att leva på .Det täcker inte ens halva hyran . Det räcker till mat men inte medecinerna. Och fyller 60 nästa år och orkar inte ta på sig hur mycket extrajobb för att vi ska gå runt .

  Jag orkar inte heller oroa mig . Befinner mig för att uttrycka mig drastisk i limbo. Que sera ,sera.
  Det ska bli hur skoj som helst att träffa dig igen ! Det är 6 månader sedan !
  Kram

  1. Det är tur att vi har ungefär samma inställning till saken i alla fall – man kan ändå inte påverka det! Och ja, snart ses vi äntligen!

  • Tofflannovember 19, 2013 kl. 18:10
  • Svara

  Men stackare du! Det här är inte vettigt! Med a-kassa har jag i alla fall 9 900 efter skatt. Fast då har jag ingen som delar mina kostnader med mig. Men ändå. Det här är ju inte klokt!!!! Jag blir förbannad!!!
  Kram!!!

  1. Nej, det är inte klokt! Men jag kan inte påverka det, så jag tänker inte stressa upp mig. Jag kan i alla fall överklaga om det går helt åt helvete… Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.