Vän på besök!

I kväll kommer min bästa vän från Norrland, E, och hälsar på! Han ska vara i stan hela helgen och husera på min soffa. Perfekt, jag är så himla glad att han kommer! Vi sågs senast i maj när han var i stan för att gå på konsert med Bruce Springsteen, och då var jag ju ganska nyopererad. Han flyttade härifrån i april och jag hade planerat att åka och hälsa på honom i somras, men det gick inte.

Han har lite prylar att göra här, och så ska vi äta god mat, dricka goda drycker och babbla ikapp. Och så kanske jag får nöjet att rätta honom när han säger fel, eller när hans dialekt inte riktigt överensstämmer med korrekt svenska – vi är språkpoliser båda två, men jag brukar ”vinna”. Och så gillar vi båda två att peka med hela handen. Jag kommer i alla fall att skitkul, och är glad att min fina vän kommer.

Han är en av väldigt få som jag kallar nära vänner. Vi har upplevt både högt och lågt tillsammans, och så är vi så sjukt lika. Eller ja, jag tycker det i alla fall, men jag förstår om han inte vill vara lik mig…!

Nu blir det jobb först av allt, sen hem och tupplura innan han dyker upp i kväll. Förutom lördag kväll, när det blir ytterligare ett litet kalas hemma hos mig, så är helgen fri från fasta planer. Förutom ett besök på Systembolaget i morgon, och så en tripp till Vårdcentralen precis där jag bor. Dags att skaffa lite mer medicin och ansöka om lite andra saker… Puh.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/van-pa-besok/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petternovember 28, 2013 kl. 11:31
  • Svara

  Jag tar mitt uppdrag som språkpolis på fullaste allvar. Samtidigt inser jag att det sker förändringar som jag inte alltid gillar. Frågan är hur mycket av det jag anser vara ”rätt” som ska bevaras.

  Det är egentligen inte nya ord eller uttryck som irriterar mig utan att folk inte kan lära sig att skriva korrekt. Användandet av ord vid fel tillfälle eller svengelska där man använder ett engelskt ord när det finns en svensk motsvarighet.
  Att det ska vara så svårt att lära sig skillnaden på dom, dem och de. Varför använder folk fler ord än de behöver? Man skriver ”dock” på fel ställe eller använder ”så” tillsammans med ”som”. Det är många gånger helt onödigt.

  Två andra ord som retar gallfeber på mig är ”utav” och ”vart”. Speciellt Stockholmare har svårt för att fatta att ”vart” inte betyder ”var” utan är en riktningshänvisning. Det går inte heller att låna en bild ”utav” NN:S blogg. Man lånar FRÅN, inte ”ifrån” eller ”utav”.

  Det är en tuff kamp för oss språkpoliser. 😀

  1. Ja, det är ett hårt jobb! Tur att vi är ganska många som ägnar oss åt polisiära uppgifter när det behövs. 🙂

  • Tofflannovember 28, 2013 kl. 18:59
  • Svara

  Va kul att du får besök av E!!!

  Sen när det är läge tycker jag att du ska ta färdtjänst till mitt jobb så bjuder jag dig på lunch!!!

  1. Ja, gärna! Du får hojta till när du ”gått in” dig lite på stället så kommer jag farandes! 🙂

    • Tofflannovember 29, 2013 kl. 18:53
    • Svara

    Jepp, det gör jag så får vi se när det passar! 😛

    1. Perfekt! Det blir kul att se den delen av världen! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.