Återhämtning och funderingar

De här två dagarna jag har för återhämtning mellan mina korta jobbpass är verkligen helt nödvändiga för att jag ska orka med. Jag gör inget särskilt, för det går inte. Vilar, passar på att tvätta lite, skriver och ägnar mig åt lite andra små projekt. Ibland har jag tur nog att kunna träffa en kompis på stan, men det är sällan, eftersom de jobbar på dagarna. På kvällarna vill jag oftast träffa R, är ändå för trött för att orka dra iväg ut och göra något, och vännerna ska ändå oftast hem till sina respektive.

Det blir tråkigt, men återhämtning behövs. Jag skulle säkert orka med betydligt mer om jag fick den goda hälso- och sjukvård Försäkringskassan påstår finns tillgänglig, men så är ju inte fallet, och har aldrig varit. Inte heller går det att betala för den på egen hand med en sjukpenning där 42 dagar ger mig drygt 7.000 kronor, och min månadslön ligger på strax under 5.000 kronor – dessutom har jag ju uppenbarligen blivit straffad för att jag försökt ta saken i egna händer bara för att jag vill ha en dräglig tillvaro och ett värdigt liv.

Flera olika förpackningar med smärtstillande medicin. Tid för återhämtning.

Nåja. Vad är väl en bal på slottet. Vill vår svenska vårdapparat och våra fina myndigheter att jag ska vara en grönsak som bara ligger i sängen och äter piller, så får de väl det. Synd bara att jag inte vet om jag får någon ersättning, men det kanske är tänkt att jag ska ta min specialsäng (som jag inte klarar mig utan mer än någon enstaka natt), och ställa den i en trappuppgång någonstans. Perfekt för återhämtning. Det är liksom ingen som kan svara på någonting, eller göra något. Och inte jag heller.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/aterhamtning-och-funderingar/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Nitizdecember 14, 2013 kl. 09:50
  • Svara

  Jag håller tummarna för dig. Det måste vända nu, så att du får den hjälp och de pengar du behöver! Jag tror att 2014 blir ett bra år, för min egen del hoppas jag på ett nytt jobb.

  1. Tack snälla du! Ja, 2014 måste bli bättre. Det sa jag förra året också, men man måste ju fortsätta vara lite positiv. 🙂 Hoppas att du får jobb! Vad för slags jobb är du ute efter?

    • Nitizdecember 14, 2013 kl. 20:29
    • Svara

    Jag jobbar som personligass. nu, men jag är sugen på något nytt. Den ena dagliga verksamheten ska flytta, och eventuellt ska fler tjänster till. Så jag hoppas på det. Som du förstår så trivs jag med människorna men är sugen på nya arbetsuppgifter. Sen vore det ganska skönt att aldrig jobba kvällar och helger!

    1. Ja, man vill ju utvecklas och förändra lite ibland! Kvällar och helger är ju inte särskilt roligt, så det förstår jag verkligen att du vill slippa. Ska hålla alla tummar och tassar jag har här hemma för att du får det du villa ha! 🙂

      • Nitizdecember 14, 2013 kl. 21:36

      Tack!

      Det blir ett bra år! Då va det bestämt! Eller hur!

      • Klaradecember 14, 2013 kl. 22:06
       Författare

      Jajamen! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.