Barn fick rullstol av okänd välgörare

Man kan ju hoppas att de som har hand om min ansökan om handikappersättning på Försäkringskassan har läst i tidningarna om Zaccarias, 16 år, som varken kunde gå eller stå någon längre tid efter att fått svår smärta i fötterna efter en tennismatch. Det senaste året har ingen läkare kunnat säga varför har han ont, och nu kan han inte gå längre. De har sökt hjälp hos många läkare och sjukhus, och de har i alla fall fått hyra en rullstol från hjälpmedelscentralen. Så långt har jag aldrig ens fått komma, men det är väl skillnad när det gäller barn.

Arga Klara i rullstol

Landstinget har i alla fall inte velat skriva ut någon rullstol till Zaccarias, och de som finns att hyra är extremt otympliga och svåra att köra. Zaccarias mamma kände därför att hon inte heller hade något annat val än att köpa en själv – för det är så det ser ut i samhället i dag. Man måste köpa den hjälp man behöver, om man har en sällsynt diagnos eller om ingen kan hjälpa till. Hon startade en insamling på Facebook, och fick svar av en okänd välgörare – Ola Sevandersson, grundaren av Pixlr – som skänkte 20.000 kronor för en rullstol så att Zaccarias skulle kunna ta sig fram lättare.

Det är väldigt skönt att höra att det finns okända välgörare där ute, som kan hjälpa de människor som inte får hjälpen de har rätt till. En vacker dag kanske jag också får hjälp, för det kan inte vara meningen att jag ska lägga ut flera hundra tusen kronor på att hålla mig vid liv. Tills vidare ligger jag i min säng (eller är ute i min rullstol som jag inte kan köra själv mer än några meter i taget, trots att den var dyr) och väntar på att Försäkringskassan ska ge mig avslag på min formella överklagan, så att jag blir tvungen att skaffa en jurist och ta reda på hur jag ska gå vidare i ärendet. För mina 225 kronor om dagen – brutto.

Det är helt sjukt. Jag är så glad att det finns fantastiska människor där ute som faktiskt hjälper andra privatpersoner de inte ens känner, för vi är så många som inte får någon hjälp alls. Ola är en riktig hjälte. Även om ett fåtal får hjälp, så måste myndigheter och samhället inse att det är svindyrt att vara sjuk i Sverige, och att vi inte får hjälp med saker som rullstol eller hjälpmedel av vårdapparaten. Jag har lagt ut drygt 122.000 kronor på ett par år, och min sjukdom är kronisk och degenerativ. Ska vi gissa hur mycket det har kostat mig om tio år…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/barn-fick-rullstol-av-okand-valgorare/

2 kommentarer

  • Petterdecember 11, 2013 kl. 21:02
  • Svara

  Tänk på barnen…… 😀
  Jag har inte järnkoll på vad en rullstol kostar men har sett modeller för en bra bit under 20000 pix. Spelare in gen roll vad de kostar när det finns snälla människor. Vet dock inte vad dessa välgörare vill uppnå då Sverige är ett sådant fantastiskt land där ALLA får precis den hjälp och stöd de behöver.
  Inte behövs det välgörenhet här inte. Det är bara u-länder och alla som inte är svenskar som behöver hjälp. Vi har ju det såååååå fantastiskt bra genom vårt höga skattetryck.

  Jag har ingen rullstol att skänka dig men kan alltid skicka någon överbliven stödprodukt jag har. ;D

  Hoppas allt löser sig med FK, AF och allt vad det heter. Verkar som ni 08-or har det värre än vi lantisar.

  1. Min kostade bara tio papp, jag kör budget! 🙂 Sverige är ett u-land vad gäller vård och hjälpmedel. Visst finns det, om man har en vanlig sjukdom och goda kontakter, men Försäkringskassan och vården verkar bara jobba emot varandra. Och tack! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.