Bitcoins

Som jag nämnde tidigare vid något tillfälle så har jag ju försökt lära mig lite om digitala valutor, och framför allt om Bitcoins. De har funnits sedan 2009, och deras syfte är att användas som valuta för betalningar över internet utan att någon tredje part ska vara inblandad. Bitcoins förlitar sig ju inte på någon centralbank så det är skyddat mot politisk påverkan, och det är ett väldigt komplicerat system med open source-mjukvara, P2P-nätverk och kryptografi.

På så vis blir det en någorlunda säker valuta, och en annan sak som är speciellt med Bitcoins är de digitala plånböcker man sparar dem i. Man har en slags plånboksfil med så många adresser för att samla Bitcoins på man vill, och man kan antingen spara filen på datorn eller hos en tredje part. Jag har en hos Blockchain, för de har bra skydd. Om man sparar sina Bitcoins som en fil på datorn och datorn skulle bli stulen, så går det inte att få tillbaka dem. Eftersom det inte finns någon central administration för Bitcoins så går det inte heller att manipulera värdet på dem, eller framkalla inflation genom att göra fler.

Nog om det krångliga. De flesta sätt att tjäna Bitcoins har tidigare varit extremt svåra och krävt enorm datorkapacitet, men nu finns det enklare alternativ. Jag har tjänat mina första kronor i Bitcoins genom att använda Free Bitcoin, man fyller i en captcha och spelar på den enarmade banditen en gång i timmen (eller så ofta/sällan man vill, men en gång i timmen är maximum). Sidan får sina intäkter bland annat från annonser, och pengarna förs över till den plånboksfil man väljer en gång i veckan. Väldigt enkelt, och inte jobbigt alls om man ändå sitter vid datorn.

Och som med alla valutor så går ju faktiskt priset både upp och ner. Det finns folk som livnär sig på valutahandel med Bitcoins, och det är inte alls en dum idé – om man nu har pengar att investera. För ett par dagar sedan låg priset på 1 Bitcoin på ungefär 950 dollar, nu ligger det på drygt 850. Som ni förstår tjänar man alltså bara små delar av ett Bitcoin på gratis-spins och PTC-sidor, men allt är bättre än inget. Jag är pank och det kan ju inte skada att ha några små delar av ett Bitcoin, så jag rullar på Free Bitcoin så ofta jag kan. Gör det du också, så hjälper du dessutom mig i mitt samlande.

Bitcoins banner

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/bitcoins/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.