En udda julklapp…

Puh, det är jobbigt med jul! Vi började på eftermiddagen i går med att hämta upp syrran och hennes dotter, och så åkte vi hem till våra föräldrar. Glögg, dignande julbord, en hemkryddad saffranssnaps, mys och paketöppning med en och annan rolig julklapp. Som vanligt går det väldigt segt för systerdottern att äta, men när hon sitter i mitt knä och äter från min tallrik får hon konstigt nog i sig nästan lika mycket som jag! Dessutom smidde vi onda planer vid matbordet och stal köttbullar av intet ont anande morfar – min pappa. Vi skulle nog kunna bli ett fint radarpar när den där saken växer upp lite!

De körde med plastgran i år, och den var en aning tanig. Den skulle ha behövt ytterligare lite pynt för att se mer fyllig ut, men den sken ganska vackert i hörnan ändå. ”Vi”, eller rättare sagt barnet, yppade inte ett ord om att öppna någon julklapp som låg under granen hela tiden under glöggdrickningen och julbordet. Imponerande! Å andra sidan hade vi kanske så kul att det inte var akut att öppna dem.

Julgran, plastgran. En och annan bisarr julklapp.

Till slut var det ändå äntligen dags, och jag och älskaren R fick fina saker av henne som hon fixat sedan flera månader tillbaka; armband av pärlor, teckningar, och så årets (om inte livets) roligaste och mest oväntade julklapp: Ett julkort mamma och pappa fick förra året, som hon hade slagit in fint och skrivit God Jul och Rs namn på! Hahaha! Han såg ut som en fågelholk när han hade öppnat det, och fattade först inte vem den där Ann som han fått ett julkort via vår familj var, tills det gick upp ett ljus för oss alla – systerdottern tyckte säkert att det var en fin bild som skulle bli en perfekt present till honom! Haha!

Urgulligt. Jag fick två teckningar, och i min julklapp från syrran låg det exakt vad jag önskat mig: En särskild duschkräm, en eyeliner och ytterligare ett presentkort på kläder. Helt perfekta saker, för det var precis det jag behövde. När vi kom hem var det soffläge och ingenting som gällde, för jag var helt slut… I dag reser vi några mil söderut till lantstället och Rs föräldrar. Det är jobbigt med jul – men vi har kul!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/en-udda-julklapp/

2 kommentarer

    • Den Rockande Kockendecember 26, 2013 kl. 11:53
    • Svara

    Kikar in och önskar dig en riktigt god jul och ett gott slut…

    1. Tack detsamma Tobbe! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.