Första advent utan pynt

Vi var så jäkla trötta i går eftermiddag att vi mest bara hängde på varsitt håll och gjorde ingenting. Det kändes ju inte alls som första advent, trots att flera av grannarna har satt upp stjärnor och stakar i sina fönster, och flera av dem har även ljusslingor på balkongerna. Det känns som det är alldeles för tidigt – även om det faktiskt är första advent så blir man trött på det innan julen ens är här. Jag, i alla fall.

Adventsstjärna, julpynt

Såg till och med att folk har satt upp julgranar redan, men i min värld tar man in och klär granen en eller två dagar innan julafton. Inte innan första advent. Men vad vet jag, jag är ju inte direkt någon julfantast. Det är en helg som alla andra, allting gör lika ont, jag håller inte varken julskinkan och sillen helig (jag brukar egentligen vara mer sugen på en bit gurka på julafton), och träffa släkten kan man göra när som helst.

Inget pynt här hemma ännu, alltså. Och inget glöggdrickande. Lussekatter ska man väl äta kring lucia, och inte nu? Ja, vad vet jag. Jag hatar lussekatter. Somnade i alla fall tidigt och hårt i går kväll, och nu är det vardag igen. Måndag betyder jobb för min del, och dit är jag på väg nu. Mina armar gör så jävla ont, jag måste försöka att inte lyfta dem en enda gång i onödan resten av veckan. Fyfan. Jag saknar min helg.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/forsta-advent-utan-pynt/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.