Häst och knark

Det är inte alltid lätt att avgöra vad det är för djur man ser i skymningen när man är ute och rör sig i skogen eller längs vägarna. En gång när jag var liten tog jag en ganska lång omväg hem, för det stod något som inte kunde se vad det var på ett gärde jag skulle passera.

När jag hade gått runt hela kvarteret för att komma runt gärdet, såg jag vad det var för djur. Harar. Fyra stycken, som satt bredvid varandra. Såg mycket läskigare ut på långt håll, jag lovar. Det kan ju även vara svårt att avgöra vilket slags djur en häst är.

Enligt Värnamo Nuheter hade en person larmat polisen om att en björn stod vid väg 26. Det visade sig vara en häst, och personen sitter nu anhållen för narkotikabrott. Hahaha! Det händer mycket roligt i Värnamo-trakten, i alla fall enligt Nuheterna. Frågan är hur mycket, om ens något, av det som är sant. Inte för att spelar någon större roll, jag brukar få ett smil på läpparna när jag läser deras tweets.

Jag tror inte att jag har varit i Värnamo. Möjligen har jag kört genom trakten, men aldrig stannat i byn och sett mig om. Det kanske är lika bra, med tanke på allt som händer där. Narkotikabrott, en och annan häst som ser livsfarlig ut, och diverse dumheter.

Mängden konstigheter verkar i alla fall vara högre än i vilken genomsnittsort som helst, men å andra sidan är det svårt att avgöra hur mycket som bygger på faktiska händelser. Oavsett vilket: Passa er när ni ser något som ser ut som en häst. Det kan ju faktiskt vara en björn.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/hast-och-knark/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.