Jul på riktigt

I dag firar vi jul på riktigt. Vi åker hem till mina föräldrar och firar med dem, syrran och hennes dotter. Kan tänka mig att det precis som alla andra år, vi dricker lite glögg, öppnar lite klappar och äter en jävla massa mat. Är inte särskilt förtjust i glögg, jag tål inte mandlarna, jag hoppar mer än gärna över sill och gravad lax, och jag gillar inte prinskorv. Jag tycker med andra ord inte att julbord är särskilt roligt, men det hör till när det är jul på riktigt.

Skulle mycket hellre käka en god sallad tillsammans med en helstekt kalkon, eller en god köttbit med sås, men det senare fick vi i går och det finns ju andra saker på julbordet jag gillar. Salami, pastej, skinka och köttbullar. Ägg. Om jag någonsin bjuder folk på ett julbord så skulle det se helt annorlunda ut än de traditionella, dignande av processade köttprodukter och fett. Har dock lite svårt att se att jag någonsin skulle göra det. Lite grönsaker, småplock till en sallad kanske.

Mat, en tallrik med gurka, tomat, fetaost, skinka och oliver. God mat är lycka, är jag ensam ska det vara enkelt.

Hur som helst, barnets ögon kommer att tindra, det kommer att få saker det egentligen inte behöver, och vi kommer säkert att ha kul ihop. Precis som vanligt när vi firar jul på riktigt i vår familj. Vi har slutat med julklappar sedan många år tillbaka, men barnet får, och jag och syrran köper något till varandra. Är en aning piggare i dag, men inte helt frisk, så jag får satsa på att en snaps till skinkan botar mig. Adios!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/jul-pa-riktigt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.