Julkort

Jag har slutat skicka julkort. Det var några år sedan jag skickade mina sista, men nu orkar jag inte hålla på. Dessutom har jag bättre saker att lägga pengar på än frimärken och kort. Det händer att jag skickar ett och annat digitalt julkort, men det är sällan. Så ta inte illa upp om du inte får något, för det är lika för alla. Jag brukar få 4-5 stycken varje år. Från föräldrarna, farmor, älskaren Rs föräldrar, syrran och systerdottern och eventuellt någon till.

Visst är det trevligt när de kommer, men vad gör man med alla kort sen? Är det tänkt att man ska spara alla julkort i evigheters evighet? Det har jag aldrig gjort. Jag förstår att man sparar dem om man själv är en sån som gärna skickar kort själv, så att man nästa år kommer ihåg vilka man fick en julhälsning av – men är det ett race? Måste det vara ”rättvist”? Jag säger hellre god jul direkt till en människa, eller gör det via telefon eller sms. Det blir billigare och är lika personligt, om inte mer.

Det känns som om julkort är lite på utdöende. När jag var liten kom det kort i drivor runt jul, men så är det inte längre. När det finns billigare och mer miljövänliga lösningar så antar jag att folk föredrar dem. I år har jag dock gjort ett undantag – jag har köpt ett fint julkort till förmån för välgörenhet, som jag ska skicka till en person som har gjort stor skillnad i mitt liv det här året. Det ska skickas till Dr. Feelgood, som så många gånger tidigare under året tog emot mig för smärtlindrande behandlingar, och trodde att han kunde hjälpa mig när ingen annan gjorde det. Brukar du skicka ”vanliga” pappersjulkort nu för tiden?

Julkort

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/julkort/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflandecember 6, 2013 kl. 19:14
  • Svara

  Min pappa var familjens julkortsskrivare/-skickare. Men det året han gick bort fick jag skriva alla kort. Det var typ två A4… Året därpå skrev mamma några från oss och jag några från oss – och några var för sig. Därefter rann det ut i sanden för min del. Jag har helt enkelt inte tid. Eller råd.

  1. Nej, det blir väldigt dyrt att skicka några kort om man inte har jobb eller inkomst. Ett i-Message har jag i alla fall råd med! 🙂

  • Nitizdecember 8, 2013 kl. 00:14
  • Svara

  Jag vet inte varför, men det har alltid varit ”viktigt” för mig att skicka julkort.. Jag tycker så klart det är kul att få annat än räkningar i postlådan..Men det känns mer och mer ”onödigt” med julkort.. Varför ska jag ägna en massa tid åt att leta fram rätt adresser, (då folk flyttar och håller på) skriva hälsningen, frankera och posta, då jag inte får speciellt mycket tillbaka?? Ett inlägg på Facebook som riktar sig till alla vännerna, känns ju inte likvärdigt med ett postat julkort…

  1. Nä, det håller jag med om, det ska ändå vara en personlig hälsning eller kanske ett e-julkort för att det ska kännas lite speciellt. En generell julhälsning till alla vänner känns inte alls rolig. Det kanske blir populärt att skicka julkort igen, när folk har tröttnat på sådana opersonliga hälsningar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.