Kungsholmen och kaos

Det blev en ganska tidig morgon i morse, och älskaren R följde faktiskt med mig och bästa M ut på stan! Vi drog runt Kungsholmen och uträttade våra ärenden – mitt enda var att posta ett brev. R köpte julklappar, och M köpte julklappar till sig själv. En blixt till kameran och en tändare från 30-talet, till exempel. Det var riktigt skitväder ute, men inte alls mycket folk i småbutikerna på Kungsholmen. Perfekt, förutom att vi var genomfrusna efter några timmar. Köpte god ost från Wijnjas ostkällare, och käkade en grovmalen Wallenbergare på Restaurang Salt som smakade älg. Mystiskt, eftersom de även hade älgburgare på menyn…

Älg. Fotade en älg på nära håll men fick bara med mulen. Åt Wallenbergare på Kungsholmen, den smakade älg.

Efter lunchen kroknade R och åkte hem, så jag och M satte oss och fikade en stund. Sen kollade jag efter en julklapp till R, men den var för dyr. Han blir helt enkelt utan – och det är vad han helst vill också. M skulle kika på några småsaker på Åhléns, men det var alldeles på tok för mycket folk. En kvinna rörde sig inte ur fläcken när jag sa: ”Ursäkta, kan du släppa förbi mig?”, så jag gick runt. En minut senare skulle hon förbi mig och sa ”Ursäkta” och väntade inte ens på att jag skulle flytta på mig innan hon klev rakt på mig. Sen sa hon irriterat: ”Men dra in fötterna!” Jag antar att ni kan gissa ungefär vad som hände sen – jag skällde ut skatan. Ordentligt. Jävla idiot.

Det var helt omöjligt att vara mitt i stan, så vi drog hem efter bara en liten stund. Folk var helt galna, och det var alldeles för mycket folk. Att åka hem (vilket i sig var en helt sjuk pärs eftersom trafiken stod stilla) kändes lagom, men det gick så pass åt helvete att R fick komma och hämta mig. Nu ska jag bara vila. Trött och genomfrusen. Har inte planerat att laga någon mat, så om inte R lagar något blir vi utan. Men vad gör väl det – jag har ost från den bästa butiken på Kungsholmen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/kungsholmen-och-kaos/

2 kommentarer

    • piafiadecember 15, 2013 kl. 07:37
    • Svara

    I julklappstider är det helt galet hopplöst att gå i huvudstan eller försöka åka kommunalt, endast stålhättor och vässade armbågar hjälper. I Norrtälje är det lugnare, folk är vänliga och pratglada, men de yngre damerna med 2-5 barnvagnar i bredd är skördetröskaktiga! ”Ner från trottoaren, här kommer VI med våra GULDKLIMPAR!” Har mer än en gång tänkt att inte hoppa undan, men då får man väl tvätta hjulränder från kläderna…

    1. Haha, sånt är sjukt irriterande! Som om de har förkörsrätt före någon som är gammal eller sjuk, eller automatiskt är befriade från att flytta på sig bara för att de har barnvagn…? Skulle inte tro det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.