Läkaren har en tuff stund framför sig

Jaha, ny läkare i dag igen alltså. Jag är redo med en lista över de ärenden jag har, jag har markerat vilka som är mest akuta och skrivit upp vad mitt kortsiktiga mål är med varje ärende. Om läkaren frågar vad EDS är för något så berättar jag kortfattat vad det handlar om och beskriver mina symtom, och så får han en lapp med diagnoskoden Q79.6 enligt ICD-10 och en länk till den extremt tydliga och lättillgängliga information som finns att läsa sig till.

ICD-10. WHO, Världshälsoorganisationens klassificering av sjukdomar. Läkaren får en tuff stund framför sig.

Sen tänker jag mala på, för det finns inte en chans att vi hinner med alla ärenden på en halvtimme – om jag ens får så mycket. Han får inte sitta och läsa medan jag är där, punkt slut. Har läkaren inte läst min journal innan jag kommer så är det inte mitt fel, för jag har klart och tydligt meddelat mina ärenden när jag bokade tiden – alltså ska han känna till det. Han ska lyssna på mina symtom och höra vad jag vill, han får fråga det han behöver, sen vill jag att han skriver de remisser och intyg jag fått veta att jag ska få. Det är bara den lilla detaljen att de aldrig skrivs, eller alltid skickas tillbaka för de inte är kompletta.

Självklart behöver han inte skriva allt medan jag är där, för det kommer han inte att hinna med. Jag behöver tre remisser, ett intyg, mediciner, remissvaret från ortopeden och gärna en förklaring till varför ingen har meddelat mig om det trots att det är akut och vårdcentralen fick besked för 6 veckor sedan.

Jag hade en tid för tre veckor sedan och skulle ha haft ytterligare en nu, så jag ligger efter med en hel del. Eller jag, det är ju inte jag. Det är vårdcentralen, och det är den förra läkaren som inte meddelat mig om remissvar, och det är för att ingen vet något. Jag har inga stora förhoppningar, och jag är ganska arg redan nu. Men jag kan ändå föra mig som folk och har ändå inga problem att sakligt och tydligt prata för mig. Så det så. Jag vet inte om jag orkar uppdatera något mer i dag efter det här, beroende på hur det går. Håll tummarna, snart kör vi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/lakaren-har-en-tuff-stund-framfor-sig/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • pappabdecember 18, 2013 kl. 13:46
  • Svara

  Tjosan Klara!
  Lästeidag att man varnar ör aff’rer med botcoins?
  Har du flera tusen kanske du skulle växla in dem eller handla upp dem medan de ärgilltiga .
  Kul blog du har -Sveroges gladaste man- är jag menändrade i våras till -Gnällspiken från norr- Detta var så j’vla tråkigt att jag blev -Sveriges gladaste man- igen.

  Om du inte misstycker så kommer jag gärna tillbaka in här igen!
  Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  pappa B

  1. Ja, värdet på dem går kraftigt upp och ner, om man är en större spekulant än jag gäller det att passa på att köpa och sälja när läget är rätt och verkligen hålla koll! Jag bara samlar än så länge, har inte råd att spekulera i valuta, så jag har inte förlorat något – dessutom är jag nog ägare till högst tio kronor än så länge! 🙂

   Haha, härlig titel! Jag gillar båda, man kan ju faktiskt både gnälla och vara glad. Du är så varmt välkommen hit när du vill, god jul och gott nytt år framöver till dig också!

  • pappabdecember 18, 2013 kl. 13:48
  • Svara

  Det var hemskt vad jag stavade illa och slarvade med mellanslagen. Hoppas att du kan läsa det ändå 🙂
  pappa B

  1. Inga problem! :mrgreen:

  • Mdecember 18, 2013 kl. 16:46
  • Svara

  Kick ass, min vän!
  Du är så jäkla bra!

  1. Haha, tack! Jag malde på minsann! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.