Lucia-spektakel med vuxna människor

Ni vet väl att jag ogillar en hel del saker? I dag är det ju Lucia, och dessutom fredagen den trettonde (min turdag!), så har man otur kan man stöta på vuxna människor ute på stan eller på jobbet som har spökat ut sig med attiraljer som hör hemma i ett luciatåg. Glitter i håret eller tomteluvor. Har till och med sett vuxna kvinnor som bär lucialinnen ovanpå vanliga kläder, och utan att det är ett dåligt skämt. Vilket det ser ut att vara.

Att klä ut sig på Lucia är en barngrej. Eller om man är med i ett luciatåg, såklart. Då har man ju inte så mycket att välja på, om inte anordnaren har strikta regler om vilka gubbar och gossar och vad det nu är som inte får vara med. Löjlig diskussion, men en helt annan fråga. Jag skulle aldrig gå omkring som ett spektakel med saker i håret bara för att det är Lucia.

En annan hemsk sak är luciatåg på jobbet, komplett med falsksång och folk som hasar fram i otakt. Det är inte kul för någon annan än de medverkande och närmast sörjande, men för mig som utomstående (som dessutom råkar ha extremt bra gehör) är det mest komiskt och en aning besvärande, när man förväntas sitta och lyssna och dessutom uppskatta det.

Mikrofon, sjunga

Glöm det. Folk sitter och skruvar på sig och försöker dölja fnittret, sen applåderar de när det är klart. Ibland går samma människor fram och berömmer de medverkande efteråt också. Det blir nästan hånfullt med komplimanger som ges bara för att vara snäll. Självklart upprepas proceduren år efter år, för det var ju sååå uppskattat… Njae, lämna lucia-tågandet åt barnen och proffsen. Och lämna glittret hemma och pynta granen i stället för huvudet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/lucia-spektakel-med-vuxna-manniskor/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterdecember 13, 2013 kl. 09:39
  • Svara

  Bra rutet. Politisk korrekthet om vad som får vara med eller inte är bara löjligt och inget som folk i allmänhet stödjer. Ofoget med människor som ”måste” roa sina medarbetare eller andra oskyldiga måste upphöra. Det är extremt irriterande att behöva lyssna eller se på spektaklet.

  Varför inte bara roa när anda faller på istället för att göra det när alla andra gör det. Det handlar självklart om att när alla andra också gör det är det ingen som skäms. Folk har för dåligt självförtroende för att på eget initiativ vara kreativa. Tur att det finns en del av oss som tänker annorlunda. 😀

  1. Ja, väldigt irriterande. Schemalagd humor borde vara förbjuden, precis som luciafirande på arbetsplatser. Har man något roligt att säga eller göra så gör man det när det är läge, och inte en viss dag eller tid! Då menar jag inte lyteskomik som en del luciatåg kan vara, utan riktig humor. 🙂

  • Farsandecember 13, 2013 kl. 17:46
  • Svara

  Vad gör man inte för att få dricka blekspädd glögg?

  1. En hel del, tydligen :mrgreen:

  • Tofflandecember 13, 2013 kl. 20:36
  • Svara

  Ha ha ha, jag har just bloggat också om Luciatjosan. Men jag kan tycka att det är rätt fint. Idag på jobbet var det fint, det var en musikklass som lussade och de sjöng skitfint och laaagom länge. Gofika blev det sen också! 😛

  1. Ja, om de som gör det vet hur man gör och kan sjunga har jag inget emot det! Det är väl mer det där hellre än bra som jag irriterar ihjäl mig på… Eller de som gör det bara för att det är Lucia och de minsann ALLTID har haft glitter i håret den dagen. No kidding! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.