Mäta lycka

Hur gör man för att mäta lycka? Det är en fråga där flera faktorer spelar in, och alla är högst individuella. Har man gott om pengar så är inte det något som spelar in, och många människor uppskattar inte att de är friska – så mycket som de faktiskt borde. Är man ensam kan lycka bestå av en stunds sällskap eller någon att krama, och har man folk runtomkring sig precis hela tiden så kan lycka vara att få lite egentid. För min del lyckades jag faktiskt mäta lycka i går, en sort i alla fall. Den är exakt 42 centimeter lång.

 Droste choklad. Om att mäta lycka.

Ni som ha läst ”Liftarens guide till galaxen” kanske drar lite på smilbanden nu, men faktum är att en rulle med tre Droste-chokladrullar är just 42 centimeter lång. 42 är enligt boken svaret på den yttersta frågan om livet, universum och allting, och just i går kväll kändes det så. Choklad är gott. Man borde kunna använda det som måttstock för att mäta lycka, eftersom kroppen mår bra av små mängder mörk choklad.

Å andra sidan äter deprimerade personer mer choklad än genomsnittet, men man vet inte riktigt varför. Antingen som självmedicinering, eller för att chokladen bidrar till depressionen i de fall det rör sig om mer än en bit mörk choklad om dagen. Vad vet jag. I går gick det i alla fall att mäta lycka, och svaret var 42. Såklart.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/mata-lycka/

2 kommentarer

    • Tofflandecember 23, 2013 kl. 18:19
    • Svara

    Ha ha ha, jag tänkte på nåt HELT annat och skrattade snusktantskrattet – för tidigt. Choklad är garanterat bättre, ”det andra” är överskattat!

    God jul önskar jag dig och R!!! Kramar får ni också! 😛

    1. Hahaha, snuskhummer där! :mrgreen: God jul och kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.