Myllymäkis bok om sås

Jag har ju inte berättat om boken jag fick i julklapp av älskaren R! Det var en bok jag har stått och dreglat över när vi har spatserat inne på Hedengrens bokhandel i Sturegallerian (det är min favorit-bokaffär), och det är Tommy Myllymäkis bok full med olika såsrecept och idéer om sås – som att göra det till grundkomponenten på tallriken och skapa harmoni utifrån den, eller att den antingen är en smakförlängare av huvudråvaran eller bryter av som kontrast mot proteinet. Min kusins man jobbar på Hedengrens, och det var han som tipsade om den, och det är jag glad för!

Tommy Myllymäki: Såser. En bok om sås med bilder av Charlie Drevstam.

Boken består av härliga recept och helt fantastiska bilder av Charlie Drevstam (kolla in drevstam.com för att se de härliga såsbilderna). Jag gillar ju faktiskt att laga mat, och just sås är något där jag har stort utrymme för förbättring! Det är svårt att få idéer till att hitta på en ”ny” sås, och dessutom kan det gå så helt åt helvete med sås om man gör fel. För fel kan det bli – saker skär sig eller det blir för stark eller svag smak.

Förutom recept finns även en hel massa tips om vad man kan göra om det faktiskt går åt helvete, ett såslexikon, grundrecept som kan varieras i all oändlighet och några specialare som låter helt sjukt goda. Hädanefter blir det mer sås här hemma, garanterat. Fin bok, bra bok, perfekt julklapp!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/myllymakis-bok-om-sas/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.