Nattjouren behöver din hjälp!

Det börjar bli kallt nu. Här i Stockholm lever omkring 8600 människor utan tak över huvudet, och det är självklart extra tufft på vintern – och framför allt under natten när det mesta är stängt. Det finns knappt någonstans att värma sig på, och dagverksamheter är stängda. Stockholms Stadsmission driver sedan flera år tillbaka Nattjouren, som åker runt med bil i stan nattetid och ser till att de som har det svårt får hjälp och stöd i situationen de befinner sig i.

Stockholms Stadsmission och Nattjouren

Nattjouren rapporterar löpande från Stockholmsnatten på Twitter (under @Nattjouren) under hela december för att uppmärksamma om hur livet ser ut för dem som lever i hemlöshet. Följ dem gärna, precis som jag själv gör, eller kika in på nattjouren.se. Nattjouren är en helt ideell verksamhet, och om du vill bidra till deras arbete kan du antingen ge en gåva på nattjouren.se, eller SMS:a “Nattjouren” till 72 980, så skänker du 50 kronor till Stockholms Stadsmission och deras arbete för människor som befinner sig i hemlöshet.

Nattjouren rör sig i Stockholms gatumiljö, i tunnelbanan och i parker, och hjälper till med information, råd, stöd och assistans att uppsöka vård eller komma in på ett akutboende. Men deras arbete handlar även om att bara lyssna, ge råd och finnas till hands för den som behöver det. Det går att kostnadsfritt kontakta Nattjourens jourtelefon på 020-78 78 60 om du eller någon du känner behöver hjälp. De är tillgängliga måndag till torsdag mellan 15:30-02:00, fredag och lördag mellan 20:30-07:00, samt söndag mellan 17:00-02:00.

Stockholms Stadsmission och Nattjouren


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/nattjouren-behover-din-hjalp/

2 kommentarer

  1. Viktigt inlägg!!! Men saknar din gilla-knapp!!!

    1. Ja, det är viktigt! 🙂 Hm, jag ser min gilla-knapp under Tweet-knappen, ska logga ut och se om det är någon skillnad… 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.