Räkmackor och ägg-fail

På julaftonskvällen gjorde jag och älskaren R några goda smörgåsar, den ena sorten med räkor och ägg, och den andra med rökt lax och pepparrot. Laxmackorna blev fantastiskt bra, men det gick dåligt med att göra våra räkmackor. R kokade ett par ägg, i tio minuter. Det ena sprack och det mesta av ägget flöt ut i vattnet, och det andra ägget var fortfarande löskokt efter tio minuter!

Här skulle det ju kunna ha blivit en repris på det jag och farsan gjorde för många år sedan, när vi gjorde räkmackor och micrade ett ägg för att det var för löskokt, men jag fick inte för R. Vi räddade det som gick av äggen, och det här är allt som blev kvar!

Ägg på mackor. Försökte göra räkmackor.

Haha! Vi hade så mycket räkor på att det inte gjorde något, det blev sjukt gott ändå. Men att ett ägg, visserligen stort, är så löskokt att vitan rinner efter att ha kokat i tio minuter är inte okej. Visserligen svårt att förutse, för de brukar ju vara ungefär så hårda de bör vara efter den tiden. Trots avsaknaden av salladsblad så var det sjukt goda mackor – pepparrot är världens bästa krydda, och räkmackor är mat för kungar.

Räkmackor och laxsmörgås med pepparrot.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/rakmackor-och-agg-fail/

2 kommentarer

    • nitiz.blogg.sedecember 27, 2013 kl. 21:35
    • Svara

    Är du verkligen säker på att datumet inte gått ut på äggen?? Det verkar ju aningens skumt…

    1. De började närma sig datumet som stod på förpackningen, men de hade legat i kylen och datummärkningen gäller om de ligger i rumstemperatur, så de borde ha varit bra! Gulan blev hård, och vitan blev lös. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.