Remissvar, skepticism och tid

Okej. Jag fick knappt 30 minuter på läkarbesöket, och precis som jag gissat hann vi inte med allt. Först på agendan stod mitt remissvar, men han kunde inte ens se att de fått något. Han ringde någon sekreterare som skulle kolla saken, och jag skulle få besked efter nästa patient. Så jag gick vidare med nästa ärende: Vattengymnastik i varmvattenbassäng. Det kunde han inte skicka någon remiss för, eftersom sådant sköts av sjukgymnaster.

Ehh, ok. Berättade att jag inte har någon och att jag hört av mig till närmare 50 stycken och bara fått ett positivt svar, men att det var lång kö dit. Jag blir alltså tvungen att vänta på det, eller fortsätta betala själv trots att Försäkringskassan inte ersätter för det. Jag har inte fått en sjukgymnast på ett halvår, och hur sjukt är inte det med mina besvär?

Jaha. Sen vidare till utredning om benskörhet, vilket är ett vanligt symtom bland de med EDS, och framför allt kvinnor. Det skulle han fixa en remiss till Södersjukhuset för. Vet ej hur det går till, men det märker jag väl. Sen avhandlade jag ett intyg, och han sa att han skulle skriva ett. Nästa punkt på listan var medicin, och vi kom överens om att byta ut ett av morfinpreparaten mot ett mer snabbverkande. Bra. Det här, Oxycodone.

Ark med Oxycodone. Usel förpackning ur miljösynpunkt?!

Sen var min tid slut, och jag blev mer eller mindre utkörd för att vänta. Hann inte med att diskutera en remiss till hjälpmedelscentralen, prata om min pågående ansökan om sjukersättning, eller om min ansökan för handikappersättning. Han skrev inte ner någonting under hela halvtimmen, så jag är en aning skeptisk till hur bra remisserna och intyget blir. Och nej, han hade inte läst min journal innan besöket, men han kände till sjukdomen generellt och han läste journalen och intyget för sjukersättning från den förre läkaren under tiden jag satt och väntade.

Jag kände mig ganska avsnoppad och utkörd när jag satt och väntade på beskedet om mitt remissvar efteråt, men det vändes ju i alla fall till lite mer positivt när jag kom tillbaka in. Kom dock på senare att han inte hade specificerat om han skulle skicka intyget hem till mig eller till Försäkringskassan, men jag utgår ifrån att det går till mig eftersom det jag inte ens har skrivit ansökan ännu.

Generellt sett okej, men jag tror inte på att ett dugg av det här kommer att hända förrän jag ser det. Han kändes stressad, men jag visste ju redan innan att vi inte skulle hinna med allt. Han ringde ändå lite senare på eftermiddagen och berättade att han hade hittat en slags ortopedtekniker som kan ta emot patienter med vissa besvär utan remiss. Det kanske är svindyrt, men det är värt att ringa och fråga. Men det mest idiotiska, dumma, nästan löjeväckande och puckade var mitt remissvar som de sedan hittade. Det är så förbannat dumt att det får ett eget inlägg i morgon bitti.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/remissvar-skepticism-och-tid/

2 kommentarer

    • Tofflandecember 18, 2013 kl. 20:01
    • Svara

    Alltså jag baxnar varje gång jag läser om hur illa de behandlar dig, hur jävla nonchalanta de är och hur dålig hjälp och bemötande du får. Fy te rackarns att du orkar fortsätta, det övergår nästan mitt förstånd.

    Kram på dig!

    1. Hade jag något annat val eller om det fanns hjälp någonstans så skulle jag inte hålla på så här! Remissvaret var verkligen bedrövligt, det lovar jag är så att man baxnar! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.