Sjukgymnast och pengaslukande kliniker

Efter veckor och veckor av mail och telefonsamtal till olika kliniker, vårdcentraler, rehabcentrum och fristående behandlare har jag äntligen hittat en sjukgymnast som är villig att ta emot mig. Jag har fått så många nej att det fan inte är riktigt klokt. Jag om någon, och folk i allmänhet med svår kronisk smärta, behöver väl hjälp med träning och annat för att hålla oss på benen några år längre?!

Men nej, tydligen är många som utövar yrket sjukgymnast antingen lata, okunniga eller så ovilliga att lära sig något nytt, att ingen har haft lust att ta emot mig. Jag har ringt säkert 50 ställen, både i närområdet och längre bort. Några av de vanliga ursäkterna, bortförklaringarna eller vad det nu är, låter så här:

[important]”Vi har ingen erfarenhet av det du har.” -Vill ni inte lära er något?
Nej tyvärr, vi har ingen som jobbar med de sakerna.” -Vilka saker, träning?!
Vi har ett tillvägagångssätt och en plan vi arbetar efter som alla patienter följer.” -Är ni kommunister eller bara så ignoranta att ni tror att alla är likadana?![/important]

Förutom det har jag ofta fått höra att de har fullt just nu, men när jag har frågat om det går att stå i kö så kommer det någon annan bortförklaring. Vet inte riktigt vad de pysslar med på de flesta ställen, men klart är i alla fall att de får pengar av Landstinget. Oklart varför.

Pengar, sedlar. Gör lite nytta på jobbet. Har hittat en sjukgymnast.

Jag har i alla fall fått kontakt med en kvinna som gärna vill prova att träna med mig och se vad som fungerar. Hon har jobbat med överrörliga människor tidigare, så hon kanske till och med har träffat folk som är på min nivå – det vore bra. Det var kö på den kliniken också, men hon trodde att vi skulle kunna börja träffas i januari. Jag blev faktiskt väldigt överraskad av att någon svarade jakande, för jag hade börjat tro att det var lika svårt som att hitta en vettig husläkare. Dessutom ligger den hyfsat nära, på Södermalm, och är Landstingsansluten. Hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/sjukgymnast-och-pengaslukande-kliniker/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.