Sjukpenning på halvtid och mög

I går eftermiddag ringde min handläggare i sjukpenning-ärendet äntligen upp mig. Jag har ju väntat sedan i onsdags på att få svar på ett par saker, och nu fick jag äntligen det. Hon sa att hela ärendet var så komplicerat, att hon varit tvungen att fråga på flera avdelningar och väntat på svar. Fine. De hade i alla fall kommit fram till att jag får sjukpenning, men inte på 75%. Jag får bara 50%, eftersom sjukpenning är baserat på hur mycket jag jobbat tidigare.

Före operationen i slutet av april jobbade jag ju ihjäl mig när jag kämpade på 50%, men nu när min sjukpenning baseras på det så är jag jävligt glad att jag kämpade på och pressade kroppen alldeles för hårt med ett ganska akut diskbråck – ända fram till några timmar innan läkarna grävde inuti min ryggrad igen. Annars hade jag bara fått 25% i sjukpenning, och det är inte direkt mycket att leva på. Nu kommer jag i alla fall att få 225 kronor om dagen (brutto). Hurra.

Nä, det kanske inte lät så jävla överlyckligt, och det går inte att leva på om jag inte får förlängd anställning, men jag är glad att jag i alla fall får något fram tills dess att utredningen om sjukersättning är färdig. Det är en liten seger i sig att få sjukpenning när man har en allvarlig och ovanlig sjukdom, vilket är jävligt konstigt när det är väldigt lätt att få det om man bara har influensa. Jag vet fortfarande inte om jag får något för tiden jag varit i den där jävla jobb- och utvecklingsgarantin, och det är ju ganska mycket pengar jag ligger ute med, eller inte har fått ännu. Relativt sett, jämfört med min nuvarande månadsinkomst alltså…

Nåväl. Snart har det gått en månad sedan de fick min ansökan om sjukersättning, så inom tre månader ska de vara färdiga med den också. Om de inte behöver ytterligare information från min husläkare, och hon har ju slutat jobba. Ja jävlar, vilket jävla mög det här livet som kroniskt sjuk för med sig. Hjälphjälphjälp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/sjukpenning-pa-halvtid-och-mog/

2 kommentarer

    • Tofflandecember 5, 2013 kl. 20:37
    • Svara

    Fan vad jag önskar att det kunde ordna sig för dig!!! I kväll har jag spytt på Arbetsförmedlingen och a-kassan. Jag är så jävla arg! De får visst göra hur många fel som helst – det är bara vi ”kunder” som kan straffas! 👿
    Kram på dig!

    1. Såklart, det finns ju inget tjänstemannaansvar, och det är ju upp till oss att bevisa att de inte slarvat bort de papper man har skickat in flera gånger! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.