Utan läkare igen…

Alltså, kan man möjligtvis ha mer otur än vad jag har? Jag ringde som sagt min Vårdcentral i går morse för att höra vad som gällde angående en ny tid eftersom min läkare var sjuk i fredags, och då sa de att hon ska sluta. Faaaan. För första gången på tio år är jag nöjd med en husläkare (jag har gått igenom väldigt många), och jag hann bara träffa henne två gånger. Dessutom har jag genom henne påbörjat en hel del för mig ganska livsavgörande ärenden – bland annat ansökan om sjukersättning och remisser till ortoped och därefter tekniker.

Det är fan inte sant. Visst skulle jag få en ny tid, hos en annan läkare – om tre veckor. Helt sjukt. Jag sa att jag bara hade medicin veckan ut och att jag hade flera pågående ärenden som jag behövde prata med någon om snarast, men det gick inte att lösa. Människan jag pratade med skulle meddela min numera före detta läkare i morgon bitti om medicinen, men resten, intyg och andra ansökningar, får jag vänta på.

Läkare tecknad. Veckans plus gick till min husläkare - men nu slutar hon.

Så vad händer då om Försäkringskassan behöver fler papper och mer detaljerade intyg från henne? Jag räknar kallt med att min nya läkare inte sätter sig in i mitt fall innan jag besöker honom, och även om han gör det så är det inte säkert att han känner till Ehlers-Danlos syndrom. Alltför många gånger har jag varit med om läkare som vägrar skriva intyg för att de inte kan något om saken, och lika många gånger har de inte hjälpt mig hitta någon som kan.

Helt sjukt, jag är arg och faktiskt ganska orolig. Mitt uppe i ansökan, och läkaren som skrev ut intyget kommer inte att kunna assistera i frågan längre. Och jag kanske får påbörja en ny jakt på en läkare som kan hjälpa mig – jakten på den jag hade tills nu har ju tagit flera år. I dagsläget är jag alltså helt utan någon form av vårdkontakt som kan något om det jag har (eller ja, helt utan vårdkontakt helt och hållet), så all hjälp i ärendet ”mitt liv” mottages tacksamt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/utan-lakare-igen/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Sdecember 4, 2013 kl. 20:40
  • Svara

  Om intygen behöver kompletteras ska du få info om det. Om det gör det, ring då den som handlägger ansökan och begär ANSTÅND tills du träffat don nya läkare som har hunnit gå igen ditt ärende, journal o hunnit träffa dig.

  1. Hej S och tack! Ja, det ska jag göra! Har haft sån otur innan, det har tagit flera år att ens hitta en läkare som varit villig att skriva ett intyg, eftersom ingen har haft tillräcklig kunskap eller lust att läsa på. I bästa fall har jag fått en broschyr om smärta eller en remiss till en smärtklinik som inte heller kan något eller kan hjälpa mig. Det är bara att hoppas att den nya läkaren inte är som en majoritet av dem jag träffat, annars kan jag behöva anstånd en lång tid framöver! 🙂 Ska försöka ta reda på vart läkaren som skrev intyget ska ta vägen, och eventuellt följa efter…

  • Emeliedecember 4, 2013 kl. 20:47
  • Svara

  Tänk att det ska behöva vara så och om inte det är illa nog att just DU råkar så illa ut så vet jag att fler har det likadant.. Det är ÄNNU värre,,, Åh, vad hopplöst!!

  1. Ja, hopplöst var ordet! Att det ska vara så bottenlöst jävla hopplöst!

  • tatianadecember 5, 2013 kl. 08:53
  • Svara

  Men vad fan!
  Hur jävla maximal otur kan man ha ??
  Jag tycker att du är helt jävla fantastisk som orkar strida och framför allt stå på benen-
  Kram kram

  1. Det kommer alltid mer otur 🙂 kram!

  • Nitizdecember 5, 2013 kl. 16:18
  • Svara

  Men va?!! Hur kan hon göra så? Har hon ingen yrkesstolthet alls? Det har säkert inte med det att göra, men jag tycker att yrkesstoltheten alltid ska finnas där.. och kan man inte slutföra något man påbörjat, ser man till att någon annan gör det!!
  Jag tycker att du är otrolig, Klara! Har inte följt din blogg så länge, men tillräckligt länge för att förstå att du haft mycket motgångar den senaste tiden. Motgång efter motgång reser du dig, och kämpar vidare!! Heja Klara!!

  1. Bra fråga, jag tycker åtminstone att hon kunde ha sagt något, eller berättat hur jag kan få tag på henne om det skulle behövas! 🙁

   Tack snälla, det värmer! Men man har liksom inte så mycket att välja på… Det är bara att tuffa på och vänta på nästa gång skiten träffar fläkten – för det gör den alltid på något sätt, verkar det som. Tack och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.