Zebraränder och EDS

Jag är på jakt efter något snyggt smycke med zebraränder. Det är den internationella symbolen på band (ribbons) och knappar för de med Ehlers-Danlos syndrom, och jag saknar något snyggt sådant. Jag fick ett brett tygarmband med zebraränder av min kusin i födelsedagspresent en gång för tusen år sedan, vilket hade passat helt perfekt – om jag bara kunde hitta det.

Har ett svagt minne av att spännet gick sönder, också för tusen år sen, så jag är inte helt hundra på om jag ens har kvar det. Det var ungefär 4-5 centimeter brett och riktigt snyggt, så något sådant vore kul att ha igen. Då visste vi ju inte att det var EDS jag hade, och få känner nog till att zebraränder är symbolen för sjukdomen (liksom rosa bandet är för bröstcancer). Annars kan jag tänka mig ett halsband med ett zebrarandigt hängsmycke.

Zebra, symbol för Ehlers-Danlos syndrom

Hittar jag något som faktiskt är ett snyggt smycke och inte bara har ränder, så tänker jag köpa ett, men det vore kul att se några live i stället för på nätet. Tips på var jag kan hitta smycken med zebraränder i fysiska butiker mottages tacksamt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/12/zebrarander-och-eds/

1 ping

  1. […] och som förhoppningsvis ökar medvetenheten kring Ehlers-Danlos syndrom. Jag skrev ju om det här halsbandet tidigare, och det var en av sakerna på listan. Nu har jag fått hem den andra saken jag beställde […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.