Att jobba som handläggare

Det blev ingen intervju i går, för min handläggare på Försäkringskassan var sjuk. Snopet. Får försöka gå undan en stund på jobbet i dag, för hon hade bara telefontid mellan 10-15, tisdag till torsdag. Hoppas verkligen att hon har kvicknat till, så att det inte dröjer ytterligare fem dagar tills jag kanske får tag på henne igen. Vad tror ni, har jag någon tur? Jag är som vanligt skeptisk.

Det där med att jobba som handläggare på Försäkringskassan kan säkert vara antingen väldigt roligt, eller väldigt jobbigt, beroende på vad man gör. Man hör ju så många mardrömshistorier, och att vara i den sitsen där man behöver ta godtyckliga beslut som påverkar folks liv och framtid måste vara lite läskigt. För en del beslut är just godtyckliga, och utgången i ansökan om ersättning för likadana sjukdomar och fall verkar variera kraftigt mellan länen.

Hammare

Samtidigt har jag fått höra om handläggare som tycker att det är det bästa jobbet de kan tänka sig, för att de får hjälpa människor. De får vara någons kontakt, hjälpa till och försöka vara med i en rehabiliteringsprocess. Det är faktiskt bara en liten andel av alla fall där det går lika uselt som det har gjort för mig, så förhoppningsvis tycker de flesta handläggare om sitt jobb. Men jag vet inte, jag skulle inte gilla att bolla med krossade liv eller ge dystra besked i en del fall. Den administrativa delen av jobbet där man slipper ha med människor direkt att göra är nog helt okej i alla fall. Nåväl, hoppas att hon är frisk. Det börjar bli dags för besked snart, tycker jag.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/att-jobba-som-handlaggare/

2 kommentarer

  1. Håller tummarna för dig!

    1. Tack! Det blev ingen intervju i dag! 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.