Benskörhet och oro

I dag ska jag till Södersjukhuset, till Medicinmottagningen, för att inleda någon slags undersökning om huruvida jag har anlag för benskörhet. Har fyllt i några papper som kom hem i brevlådan, som handlade om mitt intag av mjölk, ost, D-vitamin, sjukdomshistoria och diverse annat. Frakturer, förstås. Det gällde bara de som uppkommit efter 25 års ålder, och det var lite oklart vad jag skulle skriva. ”Inte vad jag själv märkt, men vid en av mina ryggoperationer framkom att jag haft en fraktur på korsbenet. Oklart när.” Eller så.

Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer där i dag, men jag antar att de har fått resultaten av blodproven jag lämnade i förra veckan, och så blir det väl en intervju. Benskörhet är ju väldigt vanligt hos kvinnor med EDS, så rimligtvis borde de i alla fall ha hört talas om skiten.

Om inte, så spelar det väl ingen större roll heller. De ska ju inte behandla det eller göra något åt det, bara ta reda på om jag har anlag för benskörhet. I så fall finns det väl mediciner att proppa i sig redan nu, och så får jag väl omfördela resurserna och lägga mer pengar på dyra mejeriprodukter.

Mejeriprodukter

Jag går faktiskt inte och oroar mig över benskörhet. Saker som inte är ett problem för mig just i dag är inget jag oroar mig särskilt mycket över. Saker som hände förut har passerat, så det är ingen större idé att lägga ner någon negativ tankekraft på det heller. Jag är här just nu, och exakt i detta nu är mitt största problem hur jag ska få på mig skorna. Ska häva i min en kopp java och försöka klä på mig – sen kommer min taxi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/benskorhet-och-oro/

2 kommentarer

    • Tofflanjanuari 8, 2014 kl. 17:45
    • Svara

    Du skulle ha tagit presentkorten från Boxholm själv!
    Skämt åsido, jag hoppas besöket i vården gick bra.

    1. Det gick väldigt bra! Jag kanske fick något själv också för att kunna recensera ostarna… 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.