Blodprov för utredning

I ”morse” (jag sov väldigt länge…) stolpade jag ner till vårdcentralen för att lämna lite av mitt dyrbara blod, på fastande mage. Jag fick nämligen en kallelse från Södersjukhuset för att komma dit redan på onsdag för att göra någon slags undersökning eller utredning om jag har anlag för benskörhet, eftersom det är väldigt vanligt bland de som har EDS. Framför allt kvinnor, och oftast när man blir äldre. Då vill de att man ska lämna blodprov innan.

Jag tycker ändå att det vore bra att veta, så att jag kan förebygga så gott det går redan nu, eftersom jag har drabbats så hårt och tidigt av alla andra symtom. Så blod fick de, hela sju rör i olika storlekar och färger. Mitt armveck kommer också ha sju olika färger om några dagar.

Blodprov för utredning om benskörhet

Det var ju bra att jag fick komma så pass snabbt dit, och att det är på en dag jag är ledig – både för utredning och blodprov. Har ingen aning om hur det går till eller vad jag ska göra där, men jag fick ett formulär att fylla i. Tur att inte den remissen blev tillbakaskickad i alla fall – det kan de väl knappast göra? ”Hej, vi vet inget om dig men vi tycker inte att du behöver någon utredning”… Nej, jag är glad att det gick snabbt. Och blodprov är inte ett dugg läskigt, så det så.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/blodprov-for-utredning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.